Vi rådgiver dig

Ledelse af internationale medarbejdere i Danmark

Fastholdelse af internationale medarbejdere på arbejdspladsen handler grundlæggende om god ledelse, og på den måde adskiller det sig ikke væsentligt fra ledelse af dine danske medarbejdere. Der er dog alligevel en række ting, du skal være særligt opmærksom på.

Den gode relation mellem lederen og den internationale medarbejder starter allerede under rekrutteringen og den efterfølgende pre- og onboarding. Det slutter dog ikke med et godt onboardingforløb. Det er mindst lige så vigtigt at have fokus på god ledelse, når hverdagen melder sig.

God ledelse er noget der skabes sammen med medarbejderne. Lederen kan med fordel trække på erfaringer fra ledelse af de danske medarbejdere.

Der knytter sig dog et ekstra lag af kompleksitet til ledelse af internationale medarbejdere. Det kommer f.eks. til udtryk i forskellige arbejds- og ledelseskulturer.

Medarbejderudviklingssamtaler (MUS) er en god anledning til at få talt mere uddybende med medarbejderen omkring samarbejde og trivsel på arbejdspladsen.

Med DI’s skabelon til afholdelse af MUS kan du skræddersy et samtaleskema til MUS med dine (internationale) medarbejdere, så det passer præcis til jeres virksomhed og situation. Du finder også mere information om MUS-processen og opfølgning på MUS.

Godt at vide

Det er ikke virksomhedens ansvar at sørge for, at medarbejderen - og den medfølgende familie - har det godt udenfor jobbet, men det kan betale sig at være opmærksom på den generelle trivsel for at beholde medarbejderen så længe som muligt. Hvis familien også trives, bliver medarbejderen længere. 

Kontakt først og fremmest den lokale kommune for at høre om mulige netværk og fritidsaktiviteter i lokalområdet. Mange kommuner har en bosætningskonsulent og der findes mange initativer rundt omkring i hele Danmark, som giver internationale tilflyttere mulighed for at skabe netværk og relationer.

Nederst på denne side kan du se et kort over kommuner i Danmark, som har forskellige tilbud til internationale medarbejdere

Danielle Bjerre Lyndgaard

Danielle Bjerre Lyndgaard

Chef for DI Global Talent & Mobility

Dorthe Monique Olsen

Dorthe Monique Olsen

Konsulent

Søren Kjærsgaard Høfler

Søren Kjærsgaard Høfler

Chefkonsulent

Magnus Mahler

Magnus Mahler

Studentermedarbejder

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter