Foto: Colourbox
26.04.24 Vi rådgiver dig Nyheder

Anbefalinger om natarbejde: Dokumenter klar til brug på transportområdet

I forbindelse med overenskomstforhandlingerne i 2023 aftalte langt de fleste overenskomstparter på det private område, at virksomhederne bør følge NFA’s anbefalinger, herunder hvad virksomheder, der ikke følger anbefalingerne, skal gøre. Dette var også tilfældet på transportområdet.

De nye anbefalinger for natarbejde trådte i kraft den 1. marts 2024.

Det blev samtidig aftalt, at hvis det vurderes ikke at være muligt at efterleve anbefalingerne, så skal dette anføres i et dokumentationsskema, og virksomhederne skal blandt andet udføre en særlig APV rettet mod natarbejde. Derudover er der aftalt en spørgeramme til den udvidede helbredskontrol, som tilbydes natarbejdere, der er fyldt 50 år. 

Dokumenterne til brug for APV’en, dokumentationsskemaet i forhold til efterlevelse af anbefalingerne samt den udvidede helbredskontrol er nu klar på transportområdet.

Dokumentationsskema om hvorvidt NFA’s anbefalinger om natarbejde følges på virksomheden - DI (danskindustri.dk)

Spørgeskema til helbredskontrol ved natarbejde - DI (danskindustri.dk)

Spørgeramme for udvidet helbredskontrol for visse natarbejdere der er fyldt 50 år - DI (danskindustri.dk)

Uddybende bemærkninger til den udvidede helbredskontrol for visse medarbejdere der er fyldt 50 år - DI (danskindustri.dk)

Læs mere

Du kan læse mere på Natarbejde - rådgivning til arbejdsgivere - DI (danskindustri.dk)

Dokumenter om natarbejde

Hent

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.