Grafik: DI
10.01.23 Vi rådgiver dig Nyheder

Skræddersy en lokalaftale om løbende udbetaling af Fritvalgs Lønkonto

DI har offentliggjort en ny skabelon i DI DOCS, hvor du kan skræddersy en lokalaftale om løbende udbetaling af Fritvalgs Lønkonto på Industriens Overenskomst eller Industriens Funktionæroverenskomst.

Fritvalgs Lønkontoen er en opsparingsordning for medarbejdere omfattet af Industriens Overenskomst og Industriens Funktionæroverenskomst.

Medarbejderen bruger Fritvalgs Lønkontoen til opsparing af løn til brug på søgnehelligdage, ferie, børneomsorgsdage, børns lægebesøg, seniorfridage m.m. eller til ekstra indbetaling til pension.

Læs mere om Fritvalgs Lønkonto - rådgivning for virksomheder - DI - DI (danskindustri.dk)

Lokalaftale om løbende udbetaling

I kan også på virksomheden aftale med medarbejderne, at hele bidraget udbetales løbende sammen med medarbejdernes løn.

Det betyder, at I kan lave en lokalaftale, hvorefter hele bidraget til Fritvalgs Lønkontoen udbetales løbende sammen med lønnen. I kan også aftale at det ikke er hele bidraget, men kun en del af det, eksempelvis 3 pct., der udbetales løbende.

DI’s skabelon sikrer, at aftalen lever op til de krav og den struktur, som en lokalaftale skal indholde. Du vælger selv, om teksten skal være på dansk eller engelsk. Hent den herunder. 

Læs mere om Lokalaftaler - DI (danskindustri.dk)

Se alle skabeloner i DI DOCS - DI (danskindustri.dk)

Skabeloner

Lokalaftale om løbende udbetaling til Fritvalgs Lønkonto

Hent

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.