Foto: Colourbox
07.05.24 Vi rådgiver dig Nyheder

Husk den årlige tømning af Fritvalgs Lønkonto

I forbindelse med overenskomstfornyelsen i 2023 blev det aftalt, at Fritvalgs Lønkontoen under Industriens Overenskomst og Industriens Funktionæroverenskomst fremover skal tømmes årligt.

Kontoen skal tømmes efter maj måned hvert år

Hvis der er indestående midler på Fritvalgs Lønkontoen ved udgangen af maj måned, skal disse udbetales med den førstkommende lønudbetaling – altså i juni måned, medmindre andet aftales lokalt.

Den årlige tømning skal sikre, at kontoen ikke bliver en opsparingsordning.

Som udgangspunkt skal hele Fritvalgs Lønkontoen tømmes årligt.

Det gælder også de tilfælde, hvor konkrete medarbejdere 1. august et givent år har valgt at bruge nogle af deres fritvalgsmidler til eksempelvis finansiering af fridage i løbet af den kommende ferieafholdelsesperiode, men hvor pengene alligevel skal udbetales med førstkommende lønudbetaling efter maj måned det efterfølgende år.

Til gengæld skal de medarbejdere, som har valgt at hensætte midler fra Fritvalgs Lønkontoen til afholdelse af seniorfridage, ikke have disse midler udbetalt årligt med førstkommende lønudbetaling efter maj måned.

Læs mere om Fritvalgs Lønkonto - rådgivning for virksomheder - DI (danskindustri.dk)

Skabeloner

Værktøj til administration af Fritvalgs Lønkonto - Industriens Overenskomst

Hent

Skabeloner

Værktøj til administration af Fritvalgs Lønkonto - Industriens Funktionæroverenskomst

Hent

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.