20.08.19 Vi rådgiver dig Nyheder

Tiltagende lønudvikling inden for fremstilling

I årets andet kvartal tiltog lønudviklingen med 0,1 pct.-point inden for fremstilling og endte herved på 2,5 pct. Lønstigningstakten på årsbasis for hele DA-området var 2,4 procent i 2. kvartal 2019, hvilket var 0,1 pct.-point mindre end kvartalet før.

Den svagt aftagende lønudvikling på DA-området drives af, at genebetalingernes andel af de samlede lønomkostninger aftager med 0,1 pct.-point og fritvalgsordningernes andel aftager med 0,1 pct.-point.

Lønstigningstakten for fortjenesten ekskl. genebetalinger er 2,6 procent i 2. kvartal 2019, hvilket er 0,1 pct.-point højere end kvartalet før. Hermed er lønudvikling i det store hele uændret fra 1. til 2. kvartal 2019 for DA-området under et.    

Lønudviklingen stiger en smule inden for fremstilling

       
Inden for fremstillingsvirksomhed tiltager lønstigningstakten med 0,1 pct.-point og lander på 2,5 pct. i 2. kvartal 2019. Den svagt tiltagende lønudvikling sker på trods af, at genebetalingernes andel af lønomkostningerne aftager med 0,1 pct.-point, ligesom bidragene fra fritvalgsordninger og pension aftager med 0,1 pct.-point.    

Samme lønudvikling i udlandet som i Danmark

Den udenlandske lønudvikling inden for fremstilling var i 1. kvartal 2019 på samme niveau som i Danmark, nemlig 2,4 pct. Det er nu tredje kvartal i træk, at den udenlandske lønudvikling har været den samme som den danske.

Tyskland

I de seneste offentliggjorte tal for lønudviklingen i Tyskland (4. kvartal 2018) lå den årlige tyske lønstigningstakt på 2,9 pct. inden for fremstilling, dvs.0,4 pct.-point højere end lønstigningstakten i Danmark i samme kvartal.

Sverige

I Sverige var den årlige lønstigningstakt i 1. kvartal 2019 2,0 pct. inden for fremstilling, hvilket er 0,4 pct.-point lavere end den danske lønstigningstakt i samme kvartal.

   

    

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.