Vi rådgiver dig

Onboarding af internationale medarbejdere

En god introduktion til nye medarbejdere har stor betydning for, at rekrutteringen bliver en succes. Det gælder i endnu højere grad for internationale medarbejdere, som skal finde sig til rette i Danmark. Få gode råd og hent DI's tjekliste til onboarding nederst på siden.

En god introduktion begynder allerede, fra medarbejderen har takket ja til en ny stilling. 

På arbejdspladsen 

En udførlig introduktion til virksomheden er nødvendig. Det omfatter alt fra rundvisning, introduktion af kollegaer og til arbejdsopgaver, til introduktion af uskrevne regler, diverse ordninger og IT-systemer.

Uden for arbejdspladsen

Trivslen for den internationale medarbejder og dennes familie generelt i Danmark er vigtigt for en succesfuld rekruttering.

Det er ikke virksomhedens ansvar at sørge for, at medarbejderen har det godt udenfor jobbet, men det kan betale sig at være opmærksom på, for at beholde medarbejderen så længe som muligt.

Socialt liv i Danmark

Det er en god idé at gøre medarbejderen opmærksom på lokale tiltag og fritidsaktiviteter, som er en oplagt mulighed for at få nye bekendtskaber.

Danskere har ry for at være svære at blive venner med, men oftest er det nemmere at falde i snak, hvis man mødes omkring en fælles interesse.

Du kan bl.a. læse mere om fritidsaktiviter og networking på lifeindenmarks sider og mere om arbejdslivet i Danmark workindenmarks sider.

Der findes mange aktive expat-initativer og -netværk i en lang række byer rundt omkring i hele Danmark. Nederst på denne side kan du se et kort over kommuner i Danmark, som har forskellige tilbud til internationale medarbejdere

Du kan også søge på bl.a. ”international” eller ”expat” samt navnet på det lokale område eller kommune for at finde både private Facebook-netværk og mere organiserede initiativer gennem virksomheder og lokaler instanser.

Skabeloner

Tjekliste til onboarding

Hent

Tip

Når en international medarbejder og evt. familie flytter til Danmark, er der meget praktisk at få styr på i begyndelsen.

Derfor kan du med fordel nævne f.eks. sociale tilbud, information om gratis danskundervisning og tilbud om hjælp til den medfølgende partner igen efter et stykke tid.

Når alt det praktiske er overstået, kan man nemmere forholde sig til alt det udenom, som også er vigtigt.

Artikel opdateret den 25.03.22

Katja Birthe Lambertsen

Katja Birthe Lambertsen

Konsulent

Ida Andersen

Ida Andersen

Konsulent

Line Stentoft Andersen

Line Stentoft Andersen

Chef for DI Lærlingeindsatsen & DI Global Talent & Mobility

Søren Kjærsgaard Høfler

Søren Kjærsgaard Høfler

Chefkonsulent

Relateret indhold