26.08.22 Regionalforeninger Pressemeddelelser

Dobbelt op på lærlinge-priser i Viborg-virksomhed

Torsdag er der dobbelt op på hædrende DI-priser til Tømrerfirmaet Jørgen Sørensen A/S i Viborg. For første gang nogensinde bliver der uddelt ikke kun en lærlingepris til en dygtig lærling, Henriette Hougaard Christiansen, men også en lærepladspris til hendes læreplads Tømrerfirmaet Jørgen Sørensen A/S. Og hverken lærlingen eller virksomheden ved, at de selv vil få en pris. Det bliver en ren overraskelse.

Modtageren af DI Silkeborg-Viborgs lærlingepris begyndte tilbage i 2018 i praktik som snedker. Dengang gik hun på produktionsskolen i Viborg, og som et led i hendes uddannelsesvalg havde hun mulighed for at kommer i praktik hos Tømrerfirmaet Jørgen Sørensen. Henriette Hougaard Christiansen har ASF og havde derfor brug for trygge og kendte rammer.

- Vi så hurtigt, at Henriette havde talent for faget og efter et lille halvt år i praktik begyndte hun i lære som møbelsnedker, siger værkfører Stefan Hoffmann fra Tømrerfirmaet Jørgen Sørensen.

Han beskriver hende som utrolig kreativ lærling, der har gennemgået en enorm udvikling fra at være lidt genert til nu at være en selvstændig og viljestærk pige, der ikke er bange for at sige sin mening.

- Og hvis der er små trærester som normalt skal smides ud, samler hun dem fra og bruger sin fritid på at skabe små kreative mesterværker som skåle, kasser og andre mindre møbler, siger Stefan Hoffmann.

Det er gået så godt, at hun – som en ren overraskelse – modtager Lærlingeprisen 2022 for DI Silkeborg-Viborg på Tømrerfirmaet Jørgen Sørensen A/S torsdag den 25. august kl. 10.

Lærepladsprisen 2022 til Tømrerfirmaet Jørgen Sørensen A/S
Men det stopper ikke her, for i afdækningen af gode lærepladser i Silkeborg og Viborg kommuner viser det sig, at lige præcis virksomheden Tømrerfirmaet Jørgen Sørensen er fundet som den virksomhed, der skal have Lærepladsprisen 2022. Så når overrækkelsen af lærlingeprisen er overstået, så går arrangementet som en ren overraskelse over til overrækkelsen af lærepladsprisen.

Hos Tømrerfirmaet Jørgen Sørensen laver de alt fra en løs liste til større hoved- og totalentrepriser. Dermed har de også mulighed for at give deres lærlinge så bred en uddannelse som muligt, hvor de både er på små og store projekter, hvor de laver serviceopgaver og måske også får lov at til at prøve at gå på akkord.

Deres tømrerlærlinge får også mulighed for at tilegne sig færdigheder inden for snedkerfaget ved at arbejde med på værkstedet. Virksomheden lægger stor vægt på at lærlingene kommer til at prøve så meget forskelligt som muligt i deres læretid.

Hvis lærlingene er klar til det, får de tilmed lov til at løse mindre opgaver selv i det

sidste år af deres læretid.

- Det er samlet set en flot præstation af virksomheden som læreplads, og som også har det sociale element med ind over. Fantastisk at vi her for første gang kan uddele både en lærlingepris og en lærepladspris samme sted. De er begge yderst velfortjente, siger bestyrelsesmedlem af DI Silkeborg-Viborg Pia Grandelag, som også var med til at udvælge prisvinderne.

Fakta:

Tømrerfirmaet Jørgen Sørensen A/S

Er en af Viborgs større tømrervirksomheder, der har kunder hos både private, erhverv og det offentlige. I spidsen for firmaet står Brian Maagaard Schjøtler som adm. direktør. Virksomheden har 52 medarbejdere, som er fordelt ud på deres to filialer i Vestjylland. Virksomheden holder fortsat til i Viborg, men flyttede til Tagtækkervej 27 for 11 år siden.

NB!!!! Husk at lærlingeprismodtageren Henriette Hougaard Christiansen ikke ved, at hun kommer til at modtage prisen. Og virksomheden tror kun, at der er tale om lærlingeprisen. Så de ved ikke, at de efterfølgende får overrakt prisen for at være en supergod læreplads!!!

Pressen er velkommen til de to prisoverrækkelser:
Torsdag den 25. august 2022 kl. 10

hos Tømrerfirmaet Jørgen Sørensen A/S

Tagtækkervej 27

8800 Viborg

Fakta om LærlingePrisen 2022

På tværs af hele landet findes lærlinge og elever, der har udmærket sig fagligt eller socialt hos den virksomhed, hvor de er i praktik. Det kan være lærlinge og elever, der tager et ekstra ansvar, når der er tryk på i dagligdagen, eller som bidrager til at skabe et godt socialt sammenhold på virksomheden. Med LærlingePrisen kan virksomheden give en god medarbejder et ekstra skulderklap.

Prisen uddeles årligt på enten regionalforeningens erhvervstræf eller på virksomheden. Alle DI-medlemsvirksomheder kan indstille en lærling eller elev fra deres virksomhed.

 

Fakta om Lærepladsprisen 2022

DI uddeler Lærepladsprisen for at anerkende virksomhedernes indsats med at løfte en vigtig opgave for vores samfund. De knokler nemlig for at give unge og voksne en fremtid med perspektiv i. Det når desværre sjældent spaltepladserne, eller går viralt på de sociale medier. Men det burde det, for manglen på faglærte er der nu og vil vokse fremover, fordi færre har gennemført en erhvervsuddannelse, samtidigt med at store årgange af faglærte går på pension.

Gordon Trier Holm

Gordon Trier Holm

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3986
  • Mobil +45 2949 4606
  • E-mail gth@di.dk

Relateret indhold