19.09.23 Regionalforeninger Pressemeddelelser

Silkeborg stadig i top 20

Det går tilbage for Silkeborg Kommune i erhvervsvenlighed viser den netop offentliggjorte rangliste fra DI over Danmarks bedste erhvervskommuner. Silkeborg falder ned under erhvervsvenlige kommuner i det midtjyske som Ikast-Brande og Herning. Dog ligger Silkeborg med en samlet 13. plads stadig i top 20 til trods for en større sparerunde, der også har haft negativ betydning for erhvervsvenligheden.

For to år siden lå Silkeborg Kommune i top 10 på hele syv ud af de ti kategorier, som udgør DI’s undersøgelse Lokal Erhvervsvenlighed. I år er det kun i to af de ti kategorier.

- Det er måske meget sigende for kommunen efter den sparerunde, den har været igennem. Vi håber med en god dialog med kommunen at få vendt skuden, så Silkeborg igen kan nå op i erhvervsvenlighedens elite, siger formand for DI Silkeborg-Viborg Jacob Peder Jensen.

Flere ting er skåret bort. Team Åben skole og praksisfaglighed stod for at undersøge, hvad eleverne lærer, og hvordan de lærer bedst i kommunens åben skole-undervisning. Og en stilling som erhvervsplaymaker skulle sætte fokus på virksomhedssamarbejde og være bindeled mellem virksomhederne og folkeskolen i forhold til samarbejdet i den åbne skole. Men alt det er blevet sparet væk.

Formanden for DI Silkeborg-Viborg peger på, at det er gået stærkt for Silkeborg i de seneste år med en befolkningsvækst på den lune side af et tusind nye borgere, og også på den lune side af et hundrede nye virksomheder – hvert år.

- Jeg er fuldt ud klar over de udfordringer, det giver i forhold til at kunne servicere de mange nye borgere og virksomheder med eksempelvis skoler, institutionspladser og en ordentlig infrastruktur med fremkommelige veje. Men vi skal passe på ikke at spare de forkerte steder, så vi skader økonomien og velfærden på længere sigt, siger Jacob Peder Jensen.

Silkeborg Kommune klarer sig bedst i kategorien Arbejdskraft, der handler om adgangen til kvalificeret arbejdskraft med en 5. plads – to pladser bedre end sidste år. Og det er et vigtigt område at gøre det godt, for arbejdskraft er det område, virksomhederne i kommunen ønsker, at kommunen især skal prioritere. Tilmed er det endda i spørgsmålene til virksomhederne på det område, at kommunen klarer sig bedst.

- Uden de rette medarbejdere risikerer mange virksomheder at måtte sige nej til nye ordrer. Og det er med risiko for at miste kunder for altid, hvis kunden må søge andre leverandører. Så kommunen skal ikke alene selv gøre alt for at hjælpe virksomhederne med at skaffe ledige hænder. Den skal også samarbejde på tværs af kommunegrænserne om den vigtige opgave, siger Jacob Peder Jensen.

Et andet lyspunkt er i kategorien Overordnet erhvervsvenlighed, hvor kommunen ganske vist er gået fem pladser nedad til en 9. plads, men stadig ligger i top 10 i den kategori.

- Der er stadig en generel stor tilfredshed med Silkeborg Kommunes erhvervsvenlighed og i andelen af virksomheder, som gerne anbefaler andre virksomheder at slå sig ned i kommunen. Det vækker et håb om, at vi i samarbejde kan få kommunen på ret kurs igen og tilbage på top 10-listen, siger Jacob Peder Jensen.

Gordon Trier Holm

Gordon Trier Holm

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3986
  • Mobil +45 2949 4606
  • E-mail gth@di.dk

Relateret indhold