19.09.23 Regionalforeninger Pressemeddelelser

Viborg taber terræn på erhvervsvenligheden

Selv om Viborg samlet set står til en mindre tilbagegang i DI’s årlige undersøgelse af danske kommuners erhvervsvenlighed, så er kommunen stadig godt med på en række parametre. Ikke mindst på den overordnede erhvervsvenlighed, hvor kommunen holder stand. Og det giver god mening, da kommunen laver mange gode initiativer målrettet erhvervslivet, mener formand for DI Silkeborg-Viborg, Jacob Peder Jensen.

Viborg Kommune har ikke formået at fortsætte den eller markante fremgang sidste år, men taber i år lidt pusten med samlet syv pladser ned på en 42. plads.

- Det virker nærmest ikke fair for Viborg, da kommunen siden en slem tilbagegang i 2020 ellers gradvist i de efterfølgende to år har fået kæmpet sig tilbage til en noget bedre placering takket være en række af gode initiativer, som kommunen har stået for. Men denne gang blev det altså til en mindre tilbagegang, siger formand for DI Silkeborg-Viborg Jacob Peder Jensen.

Tilbagegangen er især sket i kategorierne Arbejdskraft, Brug af private leverandører og Digitale rammer, hvor det værste fald er 36 pladser nedad til en 53. plads i Brug af private leverandører.

Det ærgrer den lokale DI-formand, der oplever en god dialog mellem borgmesteren, direktører og chefer i kommunen og de lokale virksomheder.

- Kommunen er meget lydhør og laver også yderst relevante tiltag som i foråret, hvor kommunen  arrangerede et stormøde om uddannelse og arbejdskraft, som begge er store fokusområder for os i bestyrelsen, siger Jacob Peder Jensen.

Også lyspunkter
På den positive side rykkede Viborg Kommune sidste år kraftigt op i kategorien Overordnet erhvervsvenlighed, og den position holder kommunen fast i dette år med en 41. plads. 

Viborg har da også tidligere sat intensivt ind på at forbedre servicen for virksomhederne. En af tiltagene var ved at ansætte en erhvervskoordinator, som blandt andet hjælper virksomheder, der ønsker at etablere sig eller købe erhvervsjord i kommunen.

Også i kategorien Sagsbehandling er Viborg Kommune gået frem med 14 pladser til en 19. plads.

- God sagsbehandling har stor betydning for virksomhederne. Når virksomheden skal have behandlet en sag, er det vigtigt med en hurtig, effektiv og kompetent sagsbehandling, der hurtigt kan hjælpe virksomheden videre. Uanset om det så handler om byggesager, miljøsager eller sygedagpengesager, siger formanden for DI Silkeborg-Viborg.

På en anden og mere vigtig kategori, Infrastruktur og transport, er Viborg Kommune også gået frem med 12 pladser til en 68. plads.

- Selv om motorveje ikke er del af denne undersøgelse, så er der stadig stor fokus på det i Viborg. Og der er stadig brug for, at vi får diskuteret og planlagt, hvordan vi i kommunen kan indrette os på bedste måde til den dag, at motorvejen bliver åbnet – ikke mindst i forhold til erhvervsarealer, siger Jacob Peder Jensen.

Gordon Trier Holm

Gordon Trier Holm

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3986
  • Mobil +45 2949 4606
  • E-mail gth@di.dk

Relateret indhold