Formand for vækstteamet er adm. direktør Lars-Peter Søbye, COWI, som også er formand for DI.

Hans Søndergård
14.05.18 DI Energi Nyheder

Grønt vækstteam lanceret

Regeringen lancerede den 8. maj 2018 et vækstteam for grøn energi- og miljøteknologi. DI hilser det varmt velkommen.

Grøn vækst med digital inspiration

Vækstteamets formål er at understøtte regeringens ambitioner på det grønne område og samtidigt skabe grundlag for ny innovation, teknologisk udvikling, højproduktive arbejdspladser, eksport og vækst.

Vækstteamet skal komme med forslag til en stærkere markedsdrevet erhvervsudvikling for energi- og miljøbranchen i Danmark og anbefalinger til, hvordan de digitale og andre teknologiske muligheder kan udnyttes bedst muligt.

6 måneders arbejde

Vækstteamet begynder arbejdet i maj og forventes at aflevere sine anbefalinger inden årets udgang. Ambitionen er, at vækstteamets anbefalinger følges op af en egentlig vækstplan med konkrete initiativer for branchen.

11 stærke brancherepræsentanter

Vækstteamet består af 11 markante erhvervsprofiler fra energi- og miljøbranchen samt kyndige inden for digitalisering og iværksætteri. Vækstteamets formand er adm. direktør for COWI Lars-Peter Søbye, der også er formand for Dansk Industri. Desuden deltager adm. direktør Claus Madsen, ABB Danmark, som er formand for DI Energi. Se vækstteamets sammensætning her.

4 temaer

Vækstteamets vil komme med anbefalinger inden for fire temaer, der til sammen dækker virksomhedernes værdikæde fra nye forretningsmodeller til afsætning på eksportmarkederne. De fire temaer er: 1. Innovation og start-ups, 2. Data som vækstdriver, 3. Test- og demonstrationsfaciliteter, 4. Globale markeder. DI vil gennem sine relevante netværk, udvalg og bestyrelser søge at inspirere vækstteamets arbejde med de fire temaer, som er essentielle for virksomhederne. 

Markedet for grøn energi og miljøteknologi vokser, men det gør kravene og konkurrencen også. Vores håb er, at vækstteamet vil fremsætte konkrete forslag, der sætter yderligere skub i udviklingen af digitale grønne løsninger, og som gør danske virksomheder i stand til at udnytte mulighederne, herhjemme og i udlandet. Troels Ranis, Branchedirektør

”Danmark har vinderopskriften”

Vækstteamets formand Lars-Peter Søbye udtaler: Vi har en enestående mulighed for at levere de løsninger, verden i stigende grad efterspørger, men vi skal have overvundet nogle barrierer; f.eks. i forhold til at udnytte det store potentiale inden for Big Data og digitale løsninger. I de kommende seks måneder vil vi udvikle en række anbefalinger til regeringen. De vil være konkrete, målbare og realistiske. Danmarks vinderopskrift er at fastholde det tætte parløb mellem politikere og virksomheder." 

Vi må ikke falde bagud”

En af vækstteamets vigtigste opgaver er at sikre sig, at den energi- og miljøteknologiske branche ikke falder bagud, men bliver mere digitaliseret og får nye innovative start-ups. Vi bliver nødt til at gøre noget ekstraordinært i Danmark for at være i front stadig, lyder det fra Erhvervsminister Brian Mikkelsen (Kilde: EnergiWatch)

”Mere udvikling – mere eksport”

Branchedirektør Troels Ranis, DI Energi, hilser vækstteamet varmt velkommen: ”Digitaliseringen rummer betydelige muligheder for at udvikle løsninger til at fremme et grønt og ressourceeffektivt samfund. Vækstteamet skal sikre, at vi bliver endnu bedre til at udnytte digitaliseringens muligheder. Markedet for grøn energi og miljøteknologi vokser, men det gør kravene og konkurrencen også. Vores håb er, at vækstteamet vil fremsætte konkrete forslag, der sætter yderligere skub i udviklingen af digitale grønne løsninger, og som gør danske virksomheder i stand til at udnytte mulighederne, herhjemme og i udlandet.”

Mere info

Se kommissoriet for grønt væktsteam her.

Hans Peter Slente

Hans Peter Slente

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3722
  • Mobil +45 2949 4594
  • E-mail hps@di.dk

Relateret indhold