17.06.19 DIB Blog

Blog: 21 unge, skarpe MIT-hjerner bruger sommeren på at tjekke Danmark ud

21 studerende fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) er netop landet for at tilbringe sommeren på praktikophold i danske virksomheder og universiteter. Chef for DI Global Talent, Linda Duncan Wendelboe blogger om formålet med at arbejde på at trække højtuddannede talenter til landet.

Velkommen!

I dag er vi i Dansk Industri (DI) de glade værter for et velkomstarrangement for 21 studerende fra Massachusetts Institute of Technology (MIT).

De unge har vinket farvel til Boston og er taget til Danmark for at bruge de næste måneder hos danske virksomheder og universiteter. Her vil de bidrage med deres viden og kompetencer – og forhåbentlig blive klogere på, hvordan det er at bo og arbejde i Danmark.

Håbet er, at de efter sommeren vender tilbage til MIT som ambassadører for dansk erhvervsliv. Og at de erfaringer, de har gjort sig under deres ophold i Danmark, vil give dem en appetit på at vende tilbage og gøre karriere i en dansk virksomhed, når de er færdige med deres uddannelse.

MIT er et at verdens førende tekniske universiteter, og danske virksomheder efterspørger i særlig grad netop de STEM-kompetencer, som MIT-studerende uddannes i.

Det er en af grundene til, at DI har indgået et samarbejde med MIT om etablering af et landeprogram for Danmark på universitetet. Formålet med programmet er at skabe tættere relationer mellem dansk erhvervsliv og Boston-regionen - samt at tiltrække højtuddannede talenter til Danmark, blandt andet ved at tilbyde MIT-studerende praktikophold i danske virksomheder.

Landeprogrammet, der er etableret med støtte fra Industriens Fond, er blevet mødt med en stor interesse fra både virksomheder og MIT-studerende. Faktisk så stor at antallet er studerende, der kommer på praktikophold i Danmark, allerede her i programmets første år, er fordoblet i forhold til den oprindelig plan.

Virksomhederne ser stor værdi i at komme tættere på MIT, og der er allerede afholdt flere virksomhedsbesøg og større events på universitetet, hvor danske virksomheder blandet andet har haft mulighed for at opbygge deres employer brand blandt universitetets dygtige tekniske talenter.

Ligeledes er de studerende på MIT meget interesserede i at lære mere om Danmark, dansk arbejdskultur og danske virksomheders styrkeområder. Specielt er Danmarks position inden for grøn omstilling et vigtigt trækplaster for de unge globale talenter - faktisk så stort at dansk forskning og dansk erhvervslivs fokus på bæredygtig udvikling er noget af det, de 21 MIT-studerende særligt fremhæver som en af årsagerne til, at de netop har valgt at bruge deres sommer på at være i praktik i  virksomheder og på universiteter her i landet.

Hvis du vil høre mere om MIT-Denmark programmet, og hvordan din virksomhed kan deltage, så kontakt Chef for DI Global Talent, Linda Duncan Wendelboe på lidw@di.dk eller tlf. 93988050.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Linda Duncan Wendelboe

Linda Duncan Wendelboe

Chef for Medlemsrelationer og SMV-indsatser

  • Direkte +45 3377 3906
  • Mobil +45 9398 8050
  • E-mail lidw@di.dk

Relateret indhold