22.04.20 DIB Blog

Kan du hjælpe en iværksætter?

Har du set Løvens Hule på tv og tænkt, at du også godt ville bruge lidt af din opsparing på at hjælpe nogle lovende iværksættere videre? Så er det nu, der er brug for dig, blogger direktør Kent Damsgaard som optakt til webinar om mulighederne for at blive business angel.

På grund af coronakrisen står rigtig mange virksomheder og mangler kapital til den fortsatte drift. Men en særlig hårdt ramt gruppe er iværksætterne. Mange af dem er stadig i gang med at bygge forretningen op og er derfor afhængige af kapital udefra.

Hvis du er en af dem, som ikke selv er hårdt ramt af krisen, er det derfor et oplagt tidspunkt at gøre alvor af overvejelserne og bringe kapital og erfaring i spil. Du kan hjælpe en eller flere iværksættere videre og samtidig få mulighed for kontant gevinst på længere sigt. Ud over den mulige økonomiske gevinst er der også en masse inspiration at hente ved at komme tættere på nogle af dem, der udvikler nyt. Måske endda noget, du kan bruge i din egen virksomhed.

Du behøver ikke at investere mange millioner. For iværksættere på et tidligt stadie kan selv 50.000 kr. gøre en kæmpe forskel. Du kan også investere sammen med andre og dermed øge både beløbet, der investeres, og den erfaringspulje, iværksætterne kan trække på.

Hvor finder du så interessante og relevante iværksættere at investere i? Der kan være mange veje. Fortæl dit netværk, at du er interesseret i at investere. Opsøg lokale kontorfællesskaber og communities for iværksættere. Tal med banken, revisoren, det lokale Erhvervshus, business angel-netværk, CONNECT Denmark og selvfølgelig dit netværk i DI, hvor vi også har mange iværksættermedlemmer.

Vi har brug for iværksætterne, som er med til at skabe fremtidens virksomheder, job og velstand. Men lige nu har mange af dem brug for en kontant håndsrækning.

Det indebærer en risiko – men det kan også være sjovt og givende.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du kommer i gang med at investere i iværksættere, kan du deltage i webinaret Kom i gang som business angel torsdag den 30. april kl. 15-16.

Få hjælp

Få gratis rådgivning, hvis din virksomhed er udfordret af corona
Industriens Fond tilbyder gratis rådgivning til virksomheder med 10-500 ansatte der beskæftiger sig med produktion, fremstilling eller teknologi her i Danmark. Ring 33773417 nu og hør, hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed.

Læs mere på Genstartnu.dk

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kent Damsgaard

Kent Damsgaard

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk

Relateret indhold