Se video med karosseriteknikker Nichlas Rosenkilde Thomsen nedenfor.

Rasmus Bach Hansen, Industriens uddannelser
19.10.17 DI Business Nyheder

Mediedarling har øvet sig i at arbejde langsommere

TV2-regionalstationer har forelsket sig i karosseriteknikker Nichlas Rosenkilde Thomsen, der – selv for erhvervsuddannelseschef Lone Folmer Berthelsens utrænede øje – helt tydeligt har ild i røven.


Det danske medaljehåb i faget karosseriteknikker ved WorldSkills, 22-årige Nichlas Rosenkilde Thomsen, startede som kun 16-årig på Silkeborg Tekniske Skole og er udlært faglært fra Volkswagen i Herning.

Hans evner udi karosseriteknik og pladesmedarbejde blev hurtigt konstateret af hans arbejdsgiver og erhvervsskolen. Blandt sine erhvervsskolekammerater og sine lærlingekolleger blev Nichlas også hurtigt en respekteret rollemodel. Ikke bare p.g.a. sine evner inden for sit fag. Men også fordi han er en god kammerat og meget vellidt som kollega.

Læs også: Videodagbog: Åbning af WorldSkills 

Video: Rasmus Bach Hansen, Industriens uddannelser

Uanset hvilken situation Nichlas indgår i, er hurtighed hans kendetegn. Da jeg fascineret står og følger med i hans arbejde med bil-karosseriet og gnisterne springende omkring ham, kan selv jeg som lægkvinde se, at han arbejder lynende hurtigt.

I min snak med Nichlas er det da også det med hurtigheden, som han ved, både er hans styrke - og også kan være hans svaghed. For kvaliteten skal være i orden. Derfor har Nichlas i sine forberedelser til konkurrencen med verdenseliten inden for sit fag haft fokus på kvalitet. Under sin træning har han fået taget tid på alt, hvad han har lavet. Hvis kvaliteten ikke har været i orden, har han efterfølgende øvet sig på, hvordan han bedst bruger mere tid på de enkelte opgaver.

Læs  også: Videoportræt: René er en del af Danmarks lærlingelandshold

TV2-regionalstationer, som har travlt med optagelser hernede fra, så der kan rapporteres hjem til de danske stuer om de unges indsats i ørkenstaten, er da også på pletten, når Nichlas med sit imødekommende smil, igen og igen stiller op til interview. Lone Folmer Berthelsen, Erhvervsuddannelseschef

At Nichlas også er populær blandt de øvrige deltagere mærkes her i den kæmpe WorldSkills hal i Abu Dhabi. Flere af hans nye kammerater på Danmarks vigtigste landshold sørger for at stå klar, da Nichlas afslutter sin konkurrence. TV2-regionalstationer, som har travlt med optagelser hernede fra, så der kan rapporteres hjem til de danske stuer om de unges indsats i ørkenstaten, er da også på pletten, når Nichlas med sit imødekommende smil, igen og igen stiller op til interview.

Der er ingen tvivl om, at det er konkurrencegenet, der har været med til at føre Nichlas på podiet, som både Danmarks- og Nordiskmester og til verdensmesterskaberne sit fag. Også uden for sit fag er det ønsket om at vinde, der driver det unge talent. Om det så handler om, hvem der kan holde vejret længst under vand.

Læs også: Iskold industritekniker generet af blitzlys

Nichlas er tilfreds med sin indsats. Han anerkender samtidigt, at hans konkurrenter også er meget dygtige. Men for ham er hans målrettede indsats for at få tid og kvalitet til at gå op i en højere enhed lykkedes. Så nu er det op til dommerne, hvem de vurderer, der skal vinde. Nichlas har dog allerede vundet - nemlig med sig selv.

I morgen sender vi igen. Denne gang fra afslutningsceremonien, hvor vi selvfølgelig håber på, at vi også kan rapportere om medaljer og medaljer for Excellence til de danske landsholdsdeltagere.

Læs også: Danmarks vigtigste landshold klar til kamp