26.10.18 DIB Nyheder

Amerikansk økonomi fortsætter frem

Pilen peger opad i de amerikanske væksttal, tilliden til økonomien er tårnhøj, og USA fortsætter med at være et interessant marked for danske eksportvirksomheder, viser nye tal.

Amerikansk økonomi voksede med 3,5 procent i tredje kvartal.

- Opsvinget i amerikansk økonomi fortsatte ind i tredje kvartal, og det kommer i forlængelse af, at det gik ekstraordinært godt kvartalet før. Tilliden til økonomien blandt både forbrugerne og erhvervslivet er utrolig høj, hvilket peger på at fremgangen fortsætter. Det er især forbrugerne, der driver væksten i USA, og med øget jobsikkerhed og mere i lønningsposen er forbrugernes humør blevet løftet til nye højder. Amerikanerne vil formentlig fortsætte med at bruge endnu flere penge i den kommende tid, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

- Der er også lidt malurt i bægeret. En stor del af produktionen er blevet lagt på lager, og dermed er særligt lagerinvesteringerne der er gået frem. De fyldte lagre kan have en dæmpende effekt på væksten i de kommende kvartaler, siger Allan Sørensen.

- Donald Trumps mere protektionistiske linje kan ikke ses i tallene for tredje kvartal, hvor eksporten faldt og importen gik frem med ni procent. Vi håber ikke, at dagens tal ikke vil få Donald Trump til, at lukke det amerikanske marked endnu mere af for omverden. Det vil være til skade for verdensøkonomien og dansk eksport, siger Allan Sørensen.  

 

- Der er stadig fuld fart på amerikansk økonomi, så vi har absolut gode muligheder for at øge eksporten til USA. Dollaren har samtidig fået comeback over det seneste halve år, og det gør blot det amerikanske marked endnu mere interessant for danske eksportvirksomheder, siger Allan Sørensen.

Amerikanerne købte sidste år danske varer og tjenester for 125 mia. kr., hvilket gør USA til Danmarks næststørste eksportmarked – kun overgået af Tyskland.

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold