Koncerndirektør Lars Sandahl Sørensen har sammen med miljøleder Michael Skriver (tv) og chef for teknisk afdeling, André Søballe Jensen, sikret mere effektive arbejdsgange, når fly skal vedligeholdes.

Foto: Niels Hougaard
11.10.18 DIB Nyheder

SAS flyver fra historisk nedtur til historisk overskud

10 år med hestekure og markante strategiske ændringer har vendt minus til plus i SAS.

SAS’ ledelse og medarbejdere fik et skulderklap fra aktionærerne fredag morgen den 31. august. Aktiekursen sprang i vejret, løftet af et uventet stærkt kvartalsregnskab, der understregede, at SAS’ årelange hestekur og omstilling virker. Der tjenes nu gode penge efter års forandringer på de indre linjer.

Overskuddet rundede to mia. svenske kroner før skat, hvor samme kvartal 10 år tidligere bød på underskud og kriseretorik.

Under finanskrisen stemplede daværende koncernchef Mats Jansson 2008, som den sværeste periode nogensinde for luftfarten. I kontrast kunne den nuværende topchef, Rickard Gustafson, på dette års sidste augustdag takke medarbejdere og kunder for ”et af de stærkeste kvartalsregnskaber i selskabets historie.”

Gustafson var også klar med en undskyldning til de kunder, der var berørte af aflysninger af to procent af SAS’ flyvninger Årsagerne var pres på europæisk luftrum, teknik og mangel på mandskab hos SAS og underleverandører.

Flykøb et vendepunkt

At SAS nu har fundet en bæredygtig vej ud af krisen understreges også af, at effektiviseringer og besparelser har givet plads og finansiel opbakning til at købe 50 nye fly til mere end 40 mia. kr. Flyene bliver en del af det skandinaviske rutenet frem mod 2023.

For SAS’ danske koncerndirektør Lars Sandahl Sørensen markerer flykøbene et konkret vendepunkt, der bliver afgørende for selskabets fremtid.

– Vi har mange stakeholders, der ønsker, at SAS udvikler sig og er konkurrencedygtig. I den ramme er de mange nye fly vigtige, for vi skal være det foretrukne selskab til, fra og i Skandinavien. Så vores forandringsrejse fortsætter, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: Sportsånden er landet i SAS

Michael Svane

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4652
  • Mobil +45 4036 1348
  • E-mail misv@di.dk

Relateret