03.10.18 DI Business Nyheder

Nøgletal: Foruroligende få SMV’ere har e-handel

Nye tal fra Danmarks Statistik viser at SMV i mindre grad end større virksomheder har e-salg.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser at SMV i mindre grad end større virksomheder har e-salg, også når det gælder udenlandske kunder. Foruroligende tal, lyder kommentaren fra DI

- Det er foruroligende få smv’ere der har fået gang i salg via nettet. Internethandlen vokser og vokser, så hvis smv’erne ikke er tilstede der hvor kunderne er, så går de altså glip af ordrer, siger Annette Falberg branchedirektør i DI Handel.

Under hver tredje af virksomheder med 10-49 ansatte har e-salg. Jo større virksomhederne bliver jo større andel e-salg. Ser man på virksomheder med mere end 100 ansatte så har 50 pct. e-salg. Det fremgår af dagens opgørelse fra Danmarks Statistik.

Hvis du har den digitale infrastruktur på plads, så kan du i virkeligheden blive tilgængelig for endnu flere potentielle kunder. Annette Falberg, Branchedirektør

Når man dykker ned i tallene fra Danmarks Statistik fremgår det, at samme billede gør sig gældende for virksomheder som eksporterer deres varer på internettet. Kun 10 pct. af virksomheder med 10-49 ansatte har e-eksport og godt 26 pct. af virksomheder med mere end 100 ansatte har e-eksport.

- Vi ved, at for mindre virksomheder er eksport en stor og til tider uoverskuelig opgave. Men med individuel hjælp, der er målrettet deres forretning, kan rigtig mange af dem komme i gang ret nemt. Derfor er vi også glade for, at regeringen har taget initiativ til oprette et e-handelscenter, som skal hjælpe flere virksomheder med at komme i gang med e-handel og e-eksport,siger Annette Falberg.

Der er afsat 80 mio. til programmet SMV Digital, som e-handelscentret er en del af.E-handelscentret skal både hjælpe virksomhederne med den digitale omstilling og med e-eksport.

-E-handel kan være en genvej til eksportmarkederne. Hvis du har den digitale infrastruktur på plads, så kan du i virkeligheden blive tilgængelig for endnu flere potentielle kunder med en mindre investering og det er et potentiale SMV’ere i højere grad skal gribe,afrunder Annette Falberg.

Annette Falberg

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4851
  • Mobil +45 2240 8803
  • E-mail anwf@di.dk
Relateret