8 procent flere uddannelsesaftaler i 2018 end i 2016 er rigtig gode nyheder for transportbranchen.

Foto: TUR
13.11.18 DIB Nyheder

Vroom: Flere unge vil køre lastbil

Stadigt flere unge synes uddannelsen til lastbilchauffør er et hit. I år er der næsten otte procent flere uddannelsesaftaler i forhold til 2016, viser nye tal fra Transporterhvervets Uddannelser (TUR). Lærepladsgaranti og branchens store indsats virker, siger branchedirektør Lars William Wesch, ATL

- Var det noget med en karriere bag rattet i en lastbil?

Spørgsmålet har Transportens Abejdsgivere - ATL stillet til unge de senere år. Og nu bærer indsatsen frugt:

I år er der 536 uddannelsesaftaler til vejgodstransport under erhvervsuddannelserne (EUD). Det er 40 flere end i 2016 – en stigning på næsten otte procent - viser opgørelsen fra Transporterhvervets Uddannelser (TUR).

- Der er en hård kamp om de unge. Når der i 2018 - hvor der jo stadig mangler er par måneder - er markant flere, der vil os, end der var i 2016, er det fantastisk, siger branchedirektør Lars William Wesch, ATL.

Læs også: Her er hver fjerde ansatte en lærling

Job i transport

I de senere år er der blevet arbejdet hårdt for at få flere unge til at overveje et job bag rattet på en lastbil.

ATL har blandt andet oprettet en lærepladsgaranti, ligesom landets erhvervsskoler har været ud med en massiv markedsføringsindsats. 

Vi skal blive ved med at tilbyde gode lærerpladser og fortælle, hvordan det er at arbejde i branchen. Lars William Wesch, Branchedirektør

Job i transport-kampagnen, der er et samarbejde mellem ATL, 3F og DTLA, har desuden besøgt skoler over hele landet og lavet små you-tube film med de forskellige muligheder, transportbranchen indeholder.

(Artiklen fortsætter video'en)

Men indsatsen mod de unge stopper ikke her, understreger branchedirektør i ATL, Lars William Wesch.

- Vi skal blive ved med at tilbyde gode lærerpladser og fortælle, hvordan det er at arbejde i branchen. Så er jeg sikker på, at vi kan fortsætte fremgangen i antallet af uddannelsesaftaler og dermed sikre, at vi har medarbejdere, som branchen har brug for fremover, siger han.

Læs også: DI: Kald parterne til dialog på transportområdet

Lars William Wesch

Lars William Wesch

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4831
  • Mobil +45 4061 2007
  • E-mail lwh@di.dk

Relateret indhold