Hvem skal robotbilen beskytte? Lyt med når eksperter fra bl.a. MIT og AutoX diskuterer og Henrik Føhns er vært.

03.04.18 DIB Nyheder

Podcast: Robotbilens dilemma

Techtopia #46 fortsætter hvor nummer #45 slap. Hvad skal robotbilen vælge, når ulykken truer? At køre fodgængeren ned og beskytte sine passagerer? Eller køre galt og ofre passagererne til fordel for et barn på jagt efter en bold på kørebanen?

Dette dilemma sætter the Moral Machine sine brugere i, når de på hjemmesiden hos MIT Medialab giver deres mening til kende om robotbilens svære valg.

Fire millioner mennesker har deltaget i undersøgelsen, hvis resultater skal forme en fælles holdning til de dilemmaer, som en robotbil kan opleve i fremtiden.

Den fælles holdning baseret på de fire millioner menneskers svar skal kodes ind i en algoritme, som skal styre bilen, så den træffer det menneskeligt set mest etiske valg i dilemmaet: passager eller fodgænger.

Dagen før den første fodgænger blev dræbt af en autonom bil i Amerika afslørede MIT Medialabs professor Iyad Rahwan de første resultater af Moral Machine-studiet på en konference.

Hans team mener, at resultaterne, som vil blive offentliggjort fuldt ud senere i år, kan bruges af bilproducenter og teknologigiganter til bedre at tage de etiske valg, der bliver kodet ind i deres autonome køretøjer.

Hør om moralske algoritmer, byer forandret af robotbiler og billige kamerasystemer og kunstig intelligens til selvkørende biler.

Medvirkende i podcasten:
Brad Templeton, konsulent med speciale i robotbiler

Snehalkumar 'Neil' S. Gaikwad, ph.d. stud., MIT Medialab Scaleable Cooperation

Jianxiong Xiao, CEO, AutoX

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Thomas Møller Sørensen

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk

Relateret indhold