Hjulløfteren her betyder, at en enkelt person enkelt og sikkert kan klare et hjulskift af de store. Den skaffede AC Hydraulic A/S en finaleplads i kategorien "Better Work" ved Danish Design Awards.

10.04.18 DIB Nyheder

Finalisterne er fundet til Danish Design Awards

Spændingen stiger forud for uddelingen af årets Danish Design Awards den 28. maj. Nu er finalisterne i tolv kategorier offentliggjort. Se her, hvem der har fået æren og mød en finalist.

En hjulløfter.

Det er et af de spændende nye produkter, som har fået en finaleplads til Danish Design Awards 2018. I dette tilfælde i kategorien ”Better Work”, som er tilegnet design, der gør en positiv forskel på arbejdspladserne. Og det kan hjulløfteren fra AC Hydraulic A/S.

- Vi lever af at lave produkter, som hjælper mekanikerne ude på alle mulige slags værksteder. Hjulløfteren her er designet til hjul fra helt store entreprenørmaskiner og traktorer, og den gør det muligt for en enkelt mand at skifte et meget stort hjul på en både effektiv, ergonomisk og sikkerhedsmæssigt forsvarlig måde, fortæller Claus A. Christensen, som er adm. direktør i virksomheden.

Det er første gang at AC Hydralic er indstillet til prisen, men direktøren ved godt, hvad finalepladsen skal bruges til.

- Den skal vi naturligvis bruge i vores markedsføring udadtil, men også indadtil i virksomheden. Det er jo et klap på skulderen til os alle, som bekræfter os i, at vi gør en forskel med vores produkter, siger Claus A. Christensen.

Virksomhedens kunder har dog allerede opdaget potentialet i hjulløfteren, som kom på markedet for ca. et halv år siden. Den går som varmt brød, som godt design ofte gør.

Se alle finalisterne til Danish Design Awards 2018

Over halvdelen af dansk vareeksport har så høj en kvalitet, at den kan sælges til priser, der er mindst 15 pct. højere end vores europæiske konkurrenters eksport. Det skyldes, at vi kan tilføre produkterne kvalitet. Karsten Dybvad, Adm. direktør

DI bakker op om Danish Design Awards

- Når man taler om design, tænker man ofte på de danske møbelklassikere. Men design er meget, meget mere. Design handler om at tænke ind i, hvad mennesker har brug for. Og hvad, der giver dem værdi i deres hverdag, siger Karsten Dybvad, direktør i Dansk Industri (DI).
Derfor er godt design også en afgørende faktor, når danske virksomheder skal klare sig i den internationale konkurrence, og det er baggrunden for, at DI bakker op om Danish Design Awards.

- Over halvdelen af dansk vareeksport har så høj en kvalitet, at den kan sælges til priser, der er mindst 15 pct. højere end vores europæiske konkurrenter når op på. Det skyldes, at vi kan tilføre produkterne kvalitet – ikke mindst gennem godt design. Og det skal vi blive endnu bedre til at udnytte fremover, understreger Karsten Dybvad.

Danish Design Awards bliver uddelt d. 28. april i Industriens Hus i København.

Fakta

DI-medlemmer blandt finalisterne:

 

- Danfoss – for Danfoss ECOTM

- AC Hydrolic A/S – for WT1500NT wheel trolley

- B&O A/S – for Beoplay A1 og Beoplay E8

- Oticon Medical – for Neuro 2

- LEGO (Kirkbi A/S) – for LEGO House

- A. Winther A/S – for Wheely Riders

- Plastix A/S – for Plastix

 

Se alle finalisterne her

Lotte Malene Ruby
Skrevet af:

Lotte Malene Ruby

Anders Michael Tetens Hoff

Anders Michael Tetens Hoff

Fagleder, Forskning og Innovationspolitik

  • Direkte +45 3377 3899
  • Mobil +45 5121 8032
  • E-mail ahof@di.dk

Relateret indhold