11.06.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Av - dagens eksporttal gør ondt på dansk økonomi

Eksporten faldt med 2,0 pct. i april. Eksporten ligger i årets fire første måneder på et niveau der er 0,9 pct. lavere end sidste år.

Trods opsving over hele verden, så bliver dansk eksport ved med af falde. Stigende valutakurser kan forklare noget af faldet, men opsvinget i verdensøkonomien burde medføre fremgang i dansk eksport.

- Av! Dagens eksporttal gør ondt på dansk økonomi. Vi står midt i et globalt opsving, og alligevel bliver dansk eksport ved med at falde. Der har nu været tilbagegang i de seneste seks måneder, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

Danmark er en stor eksportnation, og vi lever af at sælge vores varer og tjenester på de globale markeder Allan Sørensen, Cheføkonom

- Eksporten udvikler sig desværre i den forkerte retning. En del af nedgangen i eksporten skyldes priseffekter fra valutakurserne. Mange valutaer har mistet værdi over for kronen, og det betyder, at vi får færre kroner for vores varer, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

- Verdensøkonomien kører for fuld damp, og opsvinget burde kunne sikre fremgang i dansk eksport. Handelskonflikt og stigende valutakurser kan dog give eksportvirksomhederne store udfordringer. Det er utrolig afgørende, at vi får løst handelskonflikten med USA, og finder en løsning, der kan sikre den frie handel. Danmark er en stor eksportnation, og vi lever af at sælge vores varer og tjenester på de globale markeder, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

 

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold