Dansk Industris chefkonsulent Jesper Friis er til konference organiseret af den kenyanske menneskerettighedsorganisation og DI’s søsterorganisation i Kenya KAM - og bliver underholdt med sang og dans.

Foto: Jesper Friis
28.09.18 DIB Nyheder

Kloden rundt med DI

Konference i Kenya med sang. Kina skærper importkrav. Indiens plastforbud presser virksomheder, og Rusland øger importen af ingredienser til lægemidler.

Rusland

Hans Wicks, DI, Moskva

Muligheder i lægemidler

I 2017 var Rusland blandt de førende generiske lægemiddelmarkeder i verden, et marked som er stærkt afhængigt af udenlandske ingredienser. Til trods for politisk uro, som har skabt turbulens i importen af farmaceutiske produkter, er omkring 90 procent af russiske lægemidler baseret på importerede ingredienser.

Uanset prioritering af lokale producenter forbliver det russiske pharma-marked, med en værdi af 10 mia. dollar, blandt de førende inden for europæisk innovation.

Afhængigheden af udenlandske importerede stoffer vokser årligt. Sidste år var lægemidler Ruslands fjerdestørste importgruppe med knap fem procent af den samlede import. Og importen ventes at vokse med 31,4 procent frem mod 2021, forventes det i en prognose fra Economist Intelligence Unit (EIU).

Yderligere oplysninger hos Hans Wicks HAWI@DI.DK

Kina

Glen Mikkelsen, DI, Shanghai

Kina skærper importkrav

Kina kan være et kompliceret marked at drive forretning på, og det faktum at Kina kontinuerligt udvikler og finpudser regler og lovgivninger gør det ikke nemmere.

1. juni har Kina skærpet oplysningskravene ved import. Derfor  skal der blandt andet oplyses CVR nr. samt kontaktoplysninger ved forsendelser. Yderligere er krav skærpet om uddybning af varebeskrivelser, hvilket betyder, at generiske beskrivelser ikke længere rækker.

Med et abonnement på Dansk Industris eksporthåndbog kan du sikre, at din virksomhed er på forkant med skiftende regler vedrørende eksport til Kina og undgå unødvendige fodfejl.

Find håndbogen her: Eksporthåndbog

Yderligere oplysninger hos Glen Mikkelsen GLMI@DI.DK

Kenya 

Jesper Friis, DI, Dar es-Salaam, Tanzania

Konference med x-factor

Solen skærer i øjnene og støvet river lidt i halsen, mens den lokale dansetrup giver et nummer.

Vi fortsætter med lokale skoleelevers sangnumre, der lyder som en afrikansk udgave af x-factor.

Men det er nu fantastisk at se, hvordan en konference også kan se ud, der er i hvert fald langt fra DI og jakkesættene til den mere farverige afrikanske udgave. Konferencen er organiseret af den kenyanske menneskerettighedsorganisation og DI’s søsterorganisation KAM i anledning af en rapport, om de lokale saltminers indsats for at forbedre forhold i landsbyer.

Jeg er med fordi, DI har støttet projektet, og det er godt at se, hvordan det har ført til store fremskridt. Der er øget fokus på ansvarlig virksomhedsdrift i Kenya, hvor forkvinden fra KAM netop er blevet valgt til bestyrelsen for FN’s Global Compact Network i New York. Fremskridtene forbedrer vilkårene for befolkningen og for danske virksomheders muligheder for at handle og producere i Afrika uden at gå på kompromis med virksomhedens etiske standarder. Og så er det meget rart at komme til en anderledes konfererence af og til.

Yderligere oplysninger hos Jesper Friis JEF@di.dk

Indien

Kunal Singla, DI, Mumbai

Plastikforbud udfordrer

Mange indiske storbyer er kendt for, at gader og kanaler er fyldt med affald og plastik. Megabyen Mumbai er desværre ingen undtagelse. Man ser kun få skraldespande, mens kloakker er tilstoppet med affald og plastik.

Det er derfor med en blanding af glæde og frustration at vi på DI’s kontor i Indien modtog nyheden om at den lokale regering i delstaten Maharashtra har indført totalforbud mod alt plastik fra 1. juni 2018.

Det gavner miljøet – men har enorme konsekvenser for industrien, og brugere af plastik. Omkring 300.000 mennesker vil miste deres arbejde og industrien har siden 1. juni tabt 14 mio. kr.  DI’s kontor i Mumbai følger sagen nøje, herunder det øgede myndighedsfokus på lovgivning og håndtering af affald.

Yderligere oplysninger hos Kunal Singla KUSI@DI.DK

DI HJÆLPER

DI HJÆLPER DIN VIRKSOMHED UD I VERDEN 

Hør hvordan hos chef for international virksomhedsrådgivning Jacob Kjeldsen på 3377 3727.

Læs mere om DI’s internationale aktiviteter her. 

Jacob Kjeldsen

Jacob Kjeldsen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3727
  • Mobil +45 2088 3914
  • E-mail jak@di.dk

Relateret indhold