08.03.19 DIB Nyheder

Nye tal: Fordobling af det grønne bilsalg sætter skub i den grønne omstilling

Den kraftige vækst i salget af de grønne biler vidner om, at 2019 bliver gennembrudsåret for den grønne omstilling af vores bilflåde, mener DI’s branchedirektør i Bilbranchen.

I årets første to måneder ligger bilsalget syv pct. højere end samme periode sidste år. Salget af de grønne biler fortsætter også deres fremgang og er fordoblet i forhold til samme periode sidste år – med de grønne SUV’er som den helt store drivkraft. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Bilåret er startet rigtig godt. Februar måneds bilsalg ligger på det samme flotte niveau som i januar, og samlet set ligger bilsalget syv pct. højere end samme tid sidste år. Dog er det værd at bemærke, at privatsalget isoleret set er to pct. nede i forhold til samme periode sidste år. Det betyder, at det er virksomhedernes bilkøb, der driver fremgangen med hele 29 pct. stigning. Det flugter med dykket i forbrugertilliden, siger branchedirektør Thomas Møller Sørensen, Bilbranchen i DI.

Der er ingen tvivl om, at 2019 bliver det store gennembrudsår for den grønne omstilling af vores bilpark Thomas Møller Sørensen, Branchedirektør

- De grønne biler fortsætter med at trille ud over kantstenen hos forhandlerne i stadig højere tempo. Antallet af solgte el- og pluginhybridbiler i januar og februar er næsten fordoblet på ét år med knap en femdobling i salget af rene elbiler og en stigning på knap 40 pct. for pluginhybridbilerne. Der er ingen tvivl om, at 2019 bliver det store gennembrudsår for den grønne omstilling af vores bilpark, siger Thomas Møller Sørensen.

- SUV-segmentet, som vi i en årrække nu har set tage store markedsandele, brager også ind på markedet for de grønne biler. Kigger vi på hele nybilsalget, er hver fjerde bil en SUV. Men kigger vi på el- og pluginhybridbilerne alene – de grønne biler – er seks ud af ti SUV’er. Det populære segment spiller tydeligvis en vigtig rolle i disse år i omstillingen til en mere miljørigtig bilflåde i Danmark, og vi forventer, at den tendens vil fortsætte, siger Thomas Møller Sørensen.

Thomas Møller Sørensen

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk

Relateret indhold