Podcast Techtopia nr. 94 dykker ned i den seneste rapport fra SIRI-kommissionen og ser nærmere på bl.a. AI og demkratiet.

04.03.19 DI Business Nyheder

Podcast: Kan AI påvirke medier og demokrati?

Har kunstig intelligens en negativ indflydelse på vores medier og vores demokrati? Det mener SIRI-kommissionen, der for nyligt med en række anbefalinger politikere, medier og de platformsvirksomheder, som driver sociale medier. Techtopia nr. 94 ser på sagen.

I den seneste rapport fra SIRI-kommissionen - nedsat af IDA og Ida Auken (MF, RV) - har arbejdsgruppen kigget på fake news og den politiske debat. Kommissionens arbejdsgruppe kom for nyligt med en række anbefalinger politikere, medier og de platformsvirksomheder, som driver sociale medier.

Kommissionen vil blandt andet have gennemsigtighed i algoritmer og måden de fungerer på, samt hvordan brugernes personlige og private data bruges i den sammenhæng.

Journalister og borgere skal klædes bedre på til at gennemskue fakenews og socialmedia kampagner skabt og spredt af softwarerobotter. På EU niveau skal der stilles krav til test af algoritmer og deres funktioner, ligesom ejerne og udviklerne af algoritmer skal stå til ansvar for, hvordan de virker. Og så skal der etableres et center for digitalt demokrati.

Medvirkende:
Mads Rydahl, Unsilo og SIRI Kommissionen
Lone Juul Dransholt Christensen, B&O og SIRI Kommissionen
Mikkel Flyverbom, professor, CBS

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

  • Direkte +45 3377 3349
  • Mobil +45 2064 4872
  • E-mail chhn@di.dk

Relateret