Lotte Berth Riis er adm. direktør i Termonova A/S. Virksomheden producerer rammevogne til transport primært til fødevarebranchen.  Eksport udgør cirka 90 procent af virksomhedens omsætning. Derfor er rådgivning om særligt e-handel i udlandet vigtigt for virksomhedens udvikling.

Foto: Thomas Arnbo
01.04.19 DIB Nyheder

Direktøren udfordrer Christiansborg: Styrk e-handlen

Syv erhvervsordførere svarer på, hvordan de vil fremme e-handel i danske SMV’er. For virksomheden Termonova er rådgivning og sparring det mest centrale.

Jeg oplever, at midlerne til at styrke e-handel i udlandet er meget få og svært tilgængelige. Hvad vil I som politikere gøre for at fremme international e-handel i danske SMV’er?

Sådan spørger Lotte Berth Riis, adm. direktør i Termonova A/S, partiernes erhvervsordførere.

Lotte Berth Riis oplever ikke, at ambitioner og intentioner går hånd i hånd på e-handelsområdet.

- Som mindre virksomheder uden en marketingsafdeling, der kan styre webshops og online salg, kan det være svært at få hjælp til at finde de rigtige samarbejdspartnere, siger direktøren.

Læs også: Ejeren udfordrer Christiansborg: Aktier til medarbejdere

Erhvervsordførerne svarer

May-Britt Kattrup, Liberal Alliance
Med de nye erhvervshuse er intentionen netop, at alle virksomheder skal kunne få kvalificeret og efterspurgt rådgivning inden for e-handel, eksport, it eller anden relevant rådgivning. Vi har lagt meget vægt på, at det skal være kompetent og målrettet rådgivning. Og jeg hører meget gerne, hvis dette ikke bliver tilfældet, da vi så skal følge op på det.

Torsten Schack Pedersen, Venstre
Vi har omlagt ansøgningsprocesserne til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse for bedre at kunne styre, hvordan EU’s strukturfondsmidler fokuseres. Jeg ser et stort potentiale i at målrette disse midler yderligere. Eksempelvis ved at fremme international e-handel. Vi skal selvfølgelig have åbnet mere op for pengeposen, når noget viser sig at være gavnligt og succesfuldt.

Hans Kristian Skibby, Dansk Folkeparti
De beløb, som er afsat i forbindelse med aftalen omkring øget digitalisering og fremme af e-eksport, er desværre rammebeløb og et udtryk for, hvordan rammen af støttemidler kunne fordeles. I DF vil vi meget gerne understøtte en øget bevilling til fremme af e-handel. Det vil efter vores opfattelse tilmed være en god investering!

Rune Frøsig Osmundsen, Partiet Klaus Riskær Pedersen
Puljeordninger, som understøtter vækst og omstilling i det danske samfund, skal udjævnes og generelt gøres mere tilgængelige, således at flere får glæde af initiativerne. Desuden skal oplysninger om kommende puljeordninger være let tilgængelige. Virksomheder, som ikke vanligt er bekendt med ansøgningsprocedurer, skal have lige adgang som virksomheder med stor erfaring.

Anders Johansson, Konservative
SMV:Digital er et godt eksempel på, at vi gør meget for at fremme SMV’ernes digitale vækst. SMV:Digital var jo ikke bare et enkelt skud i bøssen. Som en del af initiativet er der oprettet et e-handelscenter under Erhvervsstyrelsen, der kan støtte og rådgive virksomheder som supplement til de tværkommunale erhvervshuse.

Thomas Jensen, Socialdemokratiet
Det er rigtigt, at vi sakker bagud på e-handel i Danmark. Vi bør prioritere nogle af erhvervsfremmeressourcerne på netop e-handel, så langt flere danske virksomheder kan øge salget på de velvalgte markeder, de vurderer, det er vigtigt at satse på. Der ligger nogle rigtig gode vækstmuligheder her.

Rasmus Nordqvist, Alternativet
Det er afgørende, at dygtige SMV’er får bedre muligheder for at handle med udenlandske kunder. En god løsning vil være at oprette internationale iværksætter- og væksthuse, hvor moderne teknologi, rådgivning og internationalt samarbejde kan hjælpe SMV’er med at komme ud over rampen.

DI Business har rettet henvendelse til Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Nye Borgerlige, der ikke har haft mulighed for at svare.

Læs også: Stelton: Sådan flerdoblede vi vores websalg i Kina

Fakta

Made by Denmark

Danmarks succes  både nu og i fremtiden  er noget, vi skaber sammen. Den bliver formet af de værdier og kompetencer, vi deler som samfund, og som vi vælger at satse på.

Derfor opfordrer Dansk Industri på vegne af virksomhederne til, at vi står sammen om at bevare og udvikle Danmark som et både rigt og godt samfund.

Det skal være et samfund, der er Made by Denmark

Jonatan Steengaard
Skrevet af:

Jonatan Steengaard

Dorte Gram Nybroe

Dorte Gram Nybroe

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3769
  • Mobil +45 2968 5962
  • E-mail dgny@di.dk

Relateret indhold