25.04.19 DI Business Nyheder

Nye tal: Fuld blus på forbruget i årets første kvartal

Privatforbruget har haft en stærk start på 2019, siger DI til dagens nye tal for detailomsætning fra Danmarks Statistiks. DI forventer dog, at væksten i privatforbruget vil gå et gear ned i de kommende kvartaler.

- Væksten i detailomsætningen for marts overrasker positivt, og samtidig sætter bilsalget rekord. Danskerne har startet 2019 med at tage pengene op af lommen, hvilket peger på pæn vækst i dansk økonomi og fortsat fremgang i beskæftigelsen i første kvartal, siger Morten Granzau, cheføkonom i DI.

- De lave renter giver sammen med fortsat fremgang i beskæftigelsen og højere realløn flere forbrugere mulighed for at købe dyre forbrugsgoder. Det ekstraordinært høje bilsalg må dog ventes at falde i den kommende tid, fordi uro om bilafgifterne har fået flere danskere til at fremskynde køb af ny bil, siger Morten Granzau.

Væksten i detailhandlen foregår især på internettet.

- Danskerne foretager i højere grad deres køb online. Salget af dagligvarer, tøj, shampoo og køkkengrej er i voldsom vækst på de digitale platforme, siger Morten Granzau.

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk
Relateret