Video: Marie Victoria Nedergaard
10.07.19 DIB Nyheder

Microsoft og Netcompany: Vælg tech-uddannelse, hvis du vil forandre verden

Video: Påvirk verden – vælg en teknisk uddannelse lyder det fra to digitale sværvægtere Microsoft og Netcompany, der især opfordrer flere kvinder til at søge den vej

Vejen til at få størst mulig indflydelse på den globale udvikling går via en uddannelse indenfor videnskab, teknologi, ingeniørvidenskab og matematik -STEM-uddannelserne. Sådan lyder opfordringen til de mænd og kvinder der skal vælge uddannelse fra to af branchens sværvægtere, Microsoft og Netcompany.

- STEM-uddannelserne er i de områder, der kommer til at præge fremtiden mest. Jeg vil derfor give drenge og piger de samme råd – nemlig at de skal vælge en uddannelse, hvor de kan være med til at forme verden mest muligt, siger Marianne Dahl Steensen, direktør for Microsoft Vesteuropa.

Hun drøfter i denne video sammen med Netcompanys adm. direktør André Rogaczewski  og Dansk Industris chef for videregående uddannelser, mangfoldighed og forskning, Mette Fjord Sørensen, hvordan man især kan få flere kvinder til at vælge STEM-uddannelser.

André Rogaczewski  er enig i perspektiverne i uddannelserne. Og han forklarer, at Netcompany konkret gør meget at tiltrække kvindelige IT-ansatte.

- Vi har sat kvinder i spidsen for at rekruttere kvinder. Det kan skabe en mere feminin kommunikation omkring IT og forklarer pigerne, at det er et rigtigt godt uddannelsesvalg og en god fremtid at vælge, siger han.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Mette Fjord Sørensen

Mette Fjord Sørensen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3797
  • Mobil +45 5213 2312
  • E-mail mfj@di.dk

Relateret indhold