Adm. direktør Jesper Toft Mathiasen er efter godt et års pause som formand for DI Sydvestjylland tilbage i spidsen for regionalforeningen.

Foto: Claus Søresnen A/S
08.08.19 DI Business Nyheder

Frysehus-chef smelter fire kommuners erhvervsliv sammen

Adm. direktør Jesper Toft Mathiasen fra Claus Sørensen A/S er atter formand for DI Sydvestjylland. Her er hans indsatsområder.

Frysehuskæden Claus Sørensen A/S' adm. direktør Jesper Toft Mathiasen kom 2. maj tilbage i rollen som formand for regionalforeningen DI Sydvestjylland. Nu skal erhvervsindsatsen styrkes for de fire kommuner Esbjerg, Varde, Billund og Vejen. 

Hvad vil du bruge rollen som formand for DI Sydvestjylland til?

– Jeg vil arbejde for, at vi får mere lokal indflydelse ved at komme tættere på vores borgmestre og byrådsmedlemmer, i de kommuner vi dækker. Det er vigtigt for at sikre, at vi bliver attraktive for nye borgere og medarbejdere. Vi skal blandt andet have gode boliger og skoler, attraktive kulturtilbud og daginstitutioner.

Hvordan vil du sikre øget indflydelse?

– Vi har et stort geografisk område med fire kommuner. Derfor har jeg som det første sikret, at vi får tre næstformænd i stedet for en enkelt. Vi har nu en næstformand i Varde, Vejen og Billund, mens jeg er fra Esbjerg. Det øger chancen for at kunne påvirke lokalt, og sikrer samtidig fokus på regionale dagsordner.

Hvilke ting er vigtige i de fire kommuner?

– At sikre arbejdskraft er et gennemgående tema, men også at få infrastrukturen forbedret. I Esbjerg er havnen afgørende, mens også Billund med LEGO, Vejen og Varde er afhængige af tilgængelighed. Vi skal have den nye ”Hærvejsmotorvej” trukket vest om Billund.

Er der andre områder, du vil styrke?

– Jeg vil gerne sikre, at erhvervslivet bliver repræsenteret i forsyningsselskabernes bestyrelser eller repræsentantskaber. Energi- og spildevandsafgifter er en vigtig post for virksomhederne, hvor det for ofte kun er folkevalgte, som bestemmer, fordi de får en lønnet post i ledelsen.

Hvad driver dig som erhvervsleder?

– Jeg er først og fremmest en Esbjerg-dreng, der ikke flyver fra job til job, og som er vendt tilbage til byen efter en periode med studier og job i København. Jeg holder af det lange seje træk og større projekter, hvor det er afgørende at tænke strategisk og se langt frem i tiden. Og så har det stor betydning for mig, at tingene bliver gjort ordentligt. 

kort om Jesper

- 47 år. Adm. direktør for frysehuskæden Claus Sørensen A/S de seneste fire år. 

- Har tidligere arbejdet hos Tulip A/S, Cocio Chokolademælk A/S og Arla Foods a.m.b.a.

- Var også formand for DI Sydvestjylland i en femårig periode frem til 2017.

Johan H. Pedersen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3781
  • Mobil +45 4084 3207
  • E-mail jhp@di.dk

Relateret