26.09.19 DIB Nyheder

DI: Endelig lidt fremgang for detailhandlen

Omsætningen i butikkerne voksede i august, viser nye tal fra Danmarks Statistik

Nye tal fra Danmarks Statistik i dag viser, at omsætningen i detailhandlen fra juli til august voksede med 0,3 pct.

- Danskerne har bl.a. på grund af de lave renter fået flere penge mellem hænderne, og derfor kunne de slutte ferien af med at gå på udsalg i butikkerne. Det er en god nyhed både for erhvervslivet og for dansk økonomi, siger cheføkonom Morten Granzau, Dansk Industri.

Set over hele året ind til nu har udviklingen i detailsalget dog været nærmest stagnerende.

-  Uro i verden omkring os og erfaringerne fra finanskrisen har gjort forbrugerne mere nervøse, og det sætter sine tydelig spor i detailsalget. Vi sætter i øjeblikket vores lid til, at forbrugerne vil holde gang i væksten, og derfor kunne vi godt have ønsket os mere af dagens tal, siger Morten Granzau.

Der er plads i danskernes økonomi til øget forbrugsvækst, og DI forventer derfor også en fortsat fremgang i forbruget på 2,4 pct. i år og næste år.

-  Danskerne har taget ved lære af tidligere tiders nedture. Vi sætter i dag tæring efter næring og bruger 95 kr. for hver 100 kr., der kommer ind på kontoen den første i måneden. Derfor stiger detailsalget ikke så meget. Med fortsat fremgang i beskæftigelse og lønninger er der dog et potentiale for merforbrug hos danskerne, siger Morten Granzau.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold