Mona Juul er tidligere direktør, iværksætter og debattør og valgt ind i Østjyllands Storkreds til folketingsvalget i juni 2019.

Foto: Birthe Vembye
04.09.19 DIB Nyheder

Ny på tinge: Mød Mona Juul (K) på DI’s topmøde

Tre spørgsmål og svar om erhvervslivets rolle i det politiske arbejde til Mona Juul, nyvalgt folketingsmedlem og erhvervsordfører for Det Konservative Folkeparti.

DI Business har spurgt nyvalgt folketingsmedlem Mona Juul ind til erhvervslivets rolle i politikernes daglige arbejde. Hun er ordfører for blandt andet erhverv, bolig og it for Det Konservative Folkeparti.

Mona Juul deltager til DI Topmødet 2019, hvor hun vil tale med virksomheder om erhvervslivets fremtidige udfordringer og muligheder.

Hvorfor er det som ny folketingspolitiker vigtigt for dig at høre, hvad erhvervslivet har at sige til DI Topmødet 2019?

- Jeg kommer selv fra erhvervslivet og er vant til at lytte på erhvervslivet. Det er der, vi skal finde vores arbejdspladser og skabe værdi til samfundet. De danske virksomheder skal stå så stærkt som muligt.

- Det er blandt andet derfor, jeg er gået ind i politik. Vi har snakket for lidt om, hvor pengene skal komme fra, og for meget om, hvad vi skal bruge dem på.

Hvilke partnerskaber eller alliancer med eksempelvis erhvervsliv eller organisationer ser du som vigtige for dig selv og dit politiske arbejde?

- Jeg kender rigtig mange i forskellige brancher. Det netværk håber jeg at kunne udbygge i forbindelse med mit politiske virke. Inden for erhvervslivet er der mange, der gerne vil mødes med mig. Det er jeg meget taknemmelig for. Jeg forsøger at prioritere det højt at tale med erhvervslivet.

- Jeg har ikke tænkt at læne mig op ad nogle få, men at lytte bredt. Og så kan jeg godt lide også at lytte til dem, jeg ikke nødvendigvis er enige med.

Hvordan oplever du, erhvervslivet interagerer med det politiske arbejde?

- Jeg oplever erhvervslivet som meget aktivt og involverende. Jeg håber at kunne være et talerør for erhvervslivet ind til politikerne. Konservative Folkeparti går generelt meget op i det erhvervspolitiske. Og det tror jeg, mange er glade for.

Læs også: Ny på tinge: Mød Stén Knuth (V) på DI's topmøde

Mona Juul er en af en række nye folketingspolitikere, du kan møde på DI's topmøde  

Morten Bro

Morten Bro

Head of Stakeholder Relations

  • Direkte +45 3377 4892
  • Mobil +45 5213 2346
  • E-mail mbro@di.dk

Relateret indhold