02.10.20 DIB Nyheder

Det amerikanske arbejdsmarked har kun genvundet halvdelen af det tabte

Nye tal: Den seneste jobrapport fra USA skuffer. Der er skabt færre nye job end forventet.

Beskæftigelsen i USA steg med 661.000 i september og ledigheden faldt til 7,9 procent. Det viser den nye jobrapport fra USA.

- Det er en skuffende jobrapport, der viser, at jobvæksten har tabt meget fart i den seneste måned. Jobvæksten er en del lavere end ventet, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

Amerikanerne har kun fået genskabt halvdelen af de mange jobs der gik tabt i starten af coronakrisen.

- I løbet af de seneste fem måneder er der blevet skabt lidt over 11 millioner jobs på det amerikanske arbejdsmarked. Det skal dog ses i lyset af, at beskæftigelsen samlet set faldt med 22,2 millioner i marts og april, siger Allan Sørensen.

DI bemærker, at det er den sidste jobrapport inden præsidentvalget.

- Donald Trump går dermed til valg med en lavere beskæftigelse end ved sin indsættelse i januar 2017. Coronakrisen har kostet mange amerikanske arbejdspladser, nu handler det om at få genskabt de mange tabte job. Flere i beskæftigelse har en selvforstærkende effekt på væksten i USA, da det får amerikanerne til at bruge flere penge. Privatforbruget er den store motor i amerikansk økonomi, siger Allan Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold