23.10.20 DIB Nyheder

Europæiske indkøbschefer varsler faldende aktivitet

De europæiske indkøbschefers vurdering af den økonomiske situation i eurozonen faldt i oktober til indeks 49,4 mod 50,4 i september. Et indeks under 50 signalerer tilbagegang.

Genopretningen af Europa er igen kommet under pres. DI frygter for yderligere tilbageslag vinteren over.

- Indkøbscheferne forudser faldende aktivitet i de kommende måneder. Europa er igen ramt af stigende coronatal, og det smitter af på virksomhedernes humør. Den europæiske genopretning er dermed kommet i alvorlige problemer, og det lover desværre ikke godt for væksten i økonomien hen over vinteren, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Stigende smittetal, genindførsel af restriktioner og krav om social distance rammer især virksomhederne i servicesektoren. Den eskalerende smittesituation er årsagen til de negative vurderinger af aktiviteten. Smitten stiger desværre fortsat, så jeg frygter desværre, at vi kommer til at se yderligere dyk i erhvervstilliden, siger Allan Sørensen.

Vurderingerne fra indkøbscheferne i industrien ligger på 57,8, mens vurderingerne i servicesektoren er på 46,2.

- Industrien ser heldigvis noget mere lyst på tilværelsen, men det kan vise sig at være en stakket frist. Lavere aktivitet i servicesektoren vil også smitte af på industrien. Industriens humør kan også lide et knæk i de kommende måneder, hvis ikke der kommer fremdrift i brexit-forhandlingerne, siger Allan Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret