Frank Rosengreen Lorenzen, CEO for Dansk AM Hub

Foto: Dansk AM Hub
09.10.20 DIB Nyheder

AM Hub vil binde Norden sammen om 3D print

Danfoss og Saab er blandt de virksomheder, der er involveret i nyt projekt, der skal  bringe danske fremstillingsvirksomheders sammen med virksomheder i Sverige og Norge for at løfte deres erfaring og brug af Additive Manufacturing (AM) og 3D print.

Dansk AM Hub er gået sammen med svenske Alfred Nobels Science Park. De to partnere ønsker at styrke det nordiske øko-system inden for Additive Manufacturing /3D print i troen på, at de nordiske lande i fællesskab kan tage en førerposition i koblingen mellem nye digitale produktionsteknologier, særligt 3D Print og mere bæredygtige produktioner.

- I de nordiske lande er vi gode til at samarbejde, lære af hinanden og vi har mange både store og mindre virksomheder, der kan få gavn af at erfaringsudveksle med hinanden. Vi gør det allerede i Danmark gennem Dansk AM Hubs aktiviteter, så hvorfor ikke lære af – og inspirere nogle af de bedste produktionsvirksomheder i vores nabolande i Norden, siger Frank Rosengreen Lorenzen, CEO, Dansk AM Hub.

Læs også: Et ton printplader = 575 gram guld

Skal bringe virksomheder, NGO’er, universiteter og offentlige aktører sammen

Tyskland er et af de førende lande, når det kommer til brug af AM og 3D print. Dette er blandt andet drevet af store industrier som produktion af biler, fly m.v. Når de store aktører satser på nye produktionsformer, tvinger det de små og mellemstore virksomheder, som ofte er underleverandører, til at følge med. Og det er det projektpartnere vil have de nordiske virksomheder til at gøre.

Projektet vil bringe både virksomheder, NGO’er, universiteter og  offentlige aktører sammen i et økosystem på tværs af Norden.

- Når man ser på Danmark, Sverige og Norge, så har vi mange dygtige og store produktionsvirksomheder, der er i gang med udvikling og produktion af 3D print. Men det er et nyt område og alle skal bruge de dyre lærepenge for at få hul på at kunne producere og faktisk spare penge, tid og ressourcer. Hvis alle skal gøre sig de samme erfaringer kommer det til at tage tid og vi bliver overhalet af de helt store lande og aktører, forsætter Frank Rosengreen Lorenzen.

Læs også: Lars Sandahl: DI topmødet viser hvor ambitiøse vi alle er

Danfoss og Saab involveret med stor begejstring

Med projektet håber de to aktører, at man kan springe nogle af de dyre timer over ved at lære af hinanden. Både Danfoss og Saab er allerede involveret i projektet med stor begejstring.

- I Danfoss har vi allerede sparet mange hundrede tusind euro på at bruge 3D print aktiviteter. Det er et område, vi satser på, og udviklingen går stærkt, så vi er ivrige efter at udveksle erfaringer med vores nordiske nabo-virksomheder, både på teknologien og kompetencer, siger Steffen Schmidt, Segment Head & Platform Architect - Additive Manufacturing, Danfoss.

Også hos Saab er de i fuld gang med at implementere 3D print.

- Det er meget vigtigt, at 3D print-teknologien spredes til flere virksomheder. Et tydeligere samarbejde mellem de nordiske lande, hvor vi har mulighed for at dele viden mellem flere virksomheder, kan fremskynde anvendelsen af ​​AM - og øge kompetencer, som også gavner vores aktiviteter. Derfor er vi glade for at støtte denne kategori af initiativer, som Dansk AM-Hub og Alfred Nobel Science Park gennemfører, fortæller Göran Backlund, CTO Saab Dynamics AB, Chair of Saab AM Group.

Med støtte fra EU vil Dansk AM Hub i første omgang afdække forholdene i de nordiske landes brug af AM og undersøge hvilke barrierer, virksomhederne oplever, og hvor der er behov for at gøre en større indsats. 

Læs også: Ærgerlige virksomheder mister uvildig rådgiver

Fakta om projektet

 

  • Projektet er støttet af EU's initiativ Interreg-ØKS. Programmet yder støtte til fælles skandinaviske projekter, der udvikler samfundet indenfor fire fokusområder. AM Nordic har innovation som fokusområde.
  • Et for-projekt ledet af Dansk AM Hub og Alfred Nobel Science Park. Til formål at undersøge fremtidige muligheder for et tættere samarbejde og stærkere økosystem i mellem Danmark, Sverige og Norge på AM området. 
  • Projektet vil løbe fra d. 01/08/2020 til d. 31/1/2021. Resultaterne af projektet vil slutteligt blive offentliggjort.
  • Vil du være med, så kontakt Søren Kølle Hansen, Project Manager, Dansk AM Hub, skh@am-hub.dk.

Læs mere om Dansk AM Hub og Alfed Nobels Science Park

www.am-hub.dk

http://alfrednobelsp.se/

Fakta

AM Inspire
Dansk AM Hub giver virksomheder og organisationer mulighed for at lære og forstå, hvordan nye forretningsmodeller, ledelsesstrategier og et nyt mindset kan styrke innovation, bæredygtig fremstilling og vækst gennem digital fremstilling.

Læs mere om AM Inspire

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Anette Hoppe Grønlund

Anette Hoppe Grønlund

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3325
  • Mobil +45 4019 3076
  • E-mail anhg@di.dk

Relateret indhold