22.10.20 DIB Nyheder

Udbetaling af feriepenge holder hånden under forbrugernes humør

Nye tal: Forbrugernes humør forbliver efterårskøligt, viser ny måling fra Danmarks Statistik, hvor forbrugertillidsindikatoren stiger svagt til et nettotal på -6,2. Fortsat udbredt smitte og restriktioner på flere erhverv trækker smilene ned, mens udbetaling af feriepenge for 40 mia. kr. bidrager positivt til forbrugernes humør.

- Smitteudviklingen i Danmark og i udlandet betyder, at flere erhverv igen er underlagt restriktioner, der hæmmer virksomhedernes forretning. Det kan få nogle forbrugere til at frygte for deres job, hvilket trækker tilliden til den økonomiske situation ned. Modsat har mange lønmodtagere over de seneste uger modtaget tre ugers indefrosne feriepenge. Det giver flere danskere luft i økonomien, siger Morten Granzau, underdirektør i DI.

Trods den usikre situation med smitteudviklingen kan udbetalingen af feriepenge løfte forbruget over de kommende måneder, vurderer DI.

- Med udbetalingen af lønmodtagernes feriepenge er forbrugerne blevet mere positivt stemte for at grave dybt i lommerne. Med de fortsatte restriktioner på danskernes rejsemuligheder er der meget, der tyder på, at den øgede købelyst kommer boligrenovering og detailhandel til gode, siger underdirektør i DI Morten Granzau.

Man skal dog ikke forvente, at alle de udbetalte feriepenge vil gå til forbrug.

- Der er lønmodtagere, som i stedet vil bruge feriepengene til at investere eller tilbagebetale gæld. Og så kan det stigende smittetryk herhjemme og i udlandet også risikere at sætte sig i forbrugernes optimisme og købelyst, siger Morten Granzau.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold