06.11.20 DIB Nyheder

Fremgang i industrien – men mørke skyer truer

Nye tal: Dansk industriproduktion fortsætter de gode takter i september, hvor produktionen steg med 2,0 procent. Men mørke skyer truer, mener DI.

Det er fjerde måned i træk, at industriproduktionen oplever fremgang, når man ser bort fra medicinalindustriens udsving. Det er ifølge DI godt og vigtigt nyt for dansk økonomi, desværre kan fremgangen vise sig at være en kort fornøjelse.

- En industriproduktion i fremgang er en nødvendig, men desværre ikke tilstrækkelig betingelse for, at dansk økonomi kan komme igennem coronakrisen. Mange danske virksomheder og arbejdspladser er direkte eller indirekte afhængige af, at industriproduktionen tager endnu et skridt tilbage mod niveauet før krisen, siger Morten Granzau, underdirektør i DI.  

- Man kan desværre frygte, at september ender med at blive en lille og kortvarig solstrålehistorie midt i coronakrisens dyb. Smitten er steget markant i oktober i både Europa og USA. Langt størstedelen af industriproduktionen eksporteres, og derfor er det afgørende, at vores store samhandelslande får smitten under kontrol, siger Morten Granzau.

Historisk fald i vareeksport i vente

I DI’s nylig offentliggjorte prognose for dansk økonomi ventes dansk vareeksport at falde 4,3 procent i 2020. Vareeksporten har ikke siden Finanskrisen i 2009 haft negativ vækst.

- Vareeksporten er en vækstmotor i dansk økonomi. Derfor er det helt centralt, at industrivirksomhederne har de bedst mulige vilkår til at afsætte varer uden for landets grænser. De små og mellemstore virksomheder har sjældent udstationerede medarbejdere. Hvis de skal nå deres markeder, er det vigtigt, at de relativt ubesværede kan bevæge sig over landegrænserne, siger Morten Granzau.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold