10.12.20 DIB Nyheder

Højeste antal nyledige i USA i 11 uger

Nye tal: I sidste uge meldte 853.000 amerikanere sig ledige. I løbet af coronakrisens første 38 uger har mere end 70 millioner amerikanere prøvet at miste jobbet.

- Coronakrisen strammer grebet om det amerikanske arbejdsmarked igen. Antallet af nyledige stiger til højeste niveau i 11 uger. Mange virksomheder har stadig brug for at sende medarbejdere hjem, og derfor ligger antallet af nyledige på et højt niveau, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Med næsten 1,5 million smittede i sidste uge og et stigende antal døde bliver der formentlig indført flere restriktioner for at få coronasituationen under kontrol. Virksomhederne bliver derfor nødt til at afskedige endnu flere medarbejdere i løbet af vinteren, siger Allan Sørensen.

Der er etableret særlige pandemiske ledighedsprogrammer, for dem der ikke har adgang til anden understøttelse. Disse programmer udløber sidst i december.

- 13 millioner ledige er omfattet af de pandemiske ledighedsprogrammer, som udløber snart. Det haster med at få lavet en ny aftale inden jul, ellers vil mange amerikanere få store økonomiske udfordringer, siger Allan Sørensen.

Amerikanerne køber danske varer og tjenester for 170 mia. kr. om året. Op mod 100.000 danske arbejdspladser er afhængige af eksporten til USA.

- USA er nu Danmarks klart største eksportmarked. Vi håber, at de hurtigt kan få mange flere tilbage i arbejde. Det vil styrke privatforbruget og dermed også de danske eksportmuligheder ”over there”, siger Allan Sørensen.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold