Ny fond fra EKF støtter f.eks. forstudier, demonstration, juridisk rådgivning og interessevaretagelse.

15.12.20 DIB Nyheder

Søg nu - 30 millioner kr. klar til projekt- og markedsmodning af grøn eksport

For at genstarte dansk eksport åbner EKF en fond med 30 mio. kroner, som støtter danske virksomheders grønne eksportprojekter. DI opfordrer virksomheder til at søge puljen, der kan hjælpe virksomheder med projekt- og markedsmodning. DI afholder webinar torsdag den 7. januar med mulighed for dialog med eksperterne.

EKF – Danmarks Eksportkredit er klar med en ny fond til projektmodning af grønne eksportprojekter. Fonden stiller i første omgang 30 millioner kr. til rådighed til projekter, som endnu mangler at finde den endelige form og struktur for at kunne gennemføres. Det kan være projekter, hvor kunden er identificeret, men hvor der er behov for mere forarbejde, inden kontrakten kan komme i hus. Fonden støtter f.eks. forstudier, demonstration, juridisk rådgivning og interessevaretagelse.

- Vi er glade for, at der er blevet lyttet til anbefalingen, der stammer fra de otte genstartsteams, der i eftersommeren gav deres anbefalinger og ideer til at få gang i eksporten. Forarbejdet i projektmodningsfasen kan være dyrt, og derfor kan det ofte være svært for investorer og eksportører selv at finansiere den, siger Peter Thagesen, underdirektør med ansvar for global handel og investeringer i Dansk Industri (DI).

Fonden kan medfinansiere virksomhedernes projektmodning med 70 procent og dermed bringe flere eksportprojekter frem til gennemførelse.

- Vi er særligt glade for, at pengene går til at finansiere nogle af virksomhedernes udgifter til at hente eksportkroner hjem til Danmark. Vi vil arbejde for, at den bliver tilført yderligere midler over de kommende år. Herfra lyder der en kraftig opfordring om at søge den, siger Peter Thagesen.

Læs også: Søg i januar: midler klar til omstilling af virksomheder i særligt hårdt ramte erhverv

Hvem kan ansøge?

Danske virksomheder i alliancer på mindst to virksomheder kan søge midler fra fonden til grønne projekter, som fremmer grøn energi, vand, miljø, fødevarer eller ressourceeffektivitet.

Fonden er åben for ansøgninger og første ansøgningsrunde slutter den 5. februar 2021.

Gense informationsmøder

DI har holdt to informationsmøder om den grønne markedsmodningsfond. Her blev fondens muligheder gennemgået af EKF, og DI skitserede, hvor vi kan bistå.

Se eller gense de to møder her:

Info om fonde

EKF – Danmarks Eksportkredit

EKF yder garantier og finansiering til dansk eksport. Grøn teknologi og løsninger udgør en vigtig del af EKF’s projekter. Se mere om EKF her og læs mere om den nye projektmodningsfond her.

NEFCO: Nordisk fond der støtter eksport af grønne løsninger gennem lån og tilskud til eksport og studier for nordiske virksomheder. Link

IFU: Dansk selvejende statslig fond der leverer rådgivning og risikovillig kapital til danske virksomheder, der ønsker at gøre forretning i udviklingslande og vækstmarkeder. Link

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Marit Hvithamar Rystrøm

Marit Hvithamar Rystrøm

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3755
  • Mobil +45 2124 4272
  • E-mail maah@di.dk

Relateret indhold