Særligt turisme- og oplevelsesbranchen kan få hjælp gennem Omstillingspuljen.

09.12.20 DIB Nyheder

Søg i januar: Midler ligger klar til omstilling af virksomheder i særligt hårdt ramte erhverv

I slutningen af januar åbner en ny ansøgningsrunde til Omstillingspuljen, hvor særligt virksomheder i turisme- og oplevelsesbranchen får hjælp. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har ansvaret for at udmønte 115 mio. kr. til omstilling af virksomheder i særligt hårdt ramte erhverv.

230 virksomheder i hele landet har nu fået støtte fra den 115 millioner kr. store Omstillingspulje, som regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier har etableret.

Puljen skal hjælpe corona-ramte virksomheder, så de kan omstille sig til den nye virkelighed og til januar åbnes der for nye ansøgninger.

Virksomheder, herunder ansøgere til omstillingspuljen, kan løbende få hjælp og uvildig sparring om deres situation i landets 6 erhvervshuse og deres filialer. Det forklarer Liselotte Hohwy Stokholm, der er administrerende direktør i Erhvervshus Hovedstaden.

- I Erhvervshusene er vi gearet til at reagere hurtigt på virksomhedernes efterspørgsel, og vi er et uvildigt tilbud til alle typer virksomheder. Fordi Staten og landets kommuner investerer i erhvervsfremme, kan virksomhederne bruge os uden at betale for det, og vi kan i høj grad tilpasse vores ydelser og uvildige sparring til den enkelte virksomheds situation. Vi kommer til at gøre alt, hvad vi kan for også at hjælpe de virksomheder, som ikke får del i midler fra omstillingspuljen i denne omgang, siger Liselotte Hohwy Stokholm i en pressemeddelelse.

Fokus på turisme- og oplevelsesbranchen

Erhvervshus Hovedstaden er udpeget som operatør på indsatsen i et bredt samarbejde med resten af landets Erhvervshuse, deres filialer og turismeaktørerne MeetDenmark, Danske Destinationer, Dansk Kyst- og Naturturisme og Dansk Storbyturisme /Wonderful Copenhagen.

Borgmester i Vallensbæk og bestyrelsesformand for Erhvervshus Hovedstaden, Henrik Rasmussen, ser med stor tilfredshed på indsatsen for at styrke de kriseramte virksomheders omstilling til nye markedsvilkår:

- Restauranter, hoteller, rejsebureauer og forlystelsesparker har oplevet en meget stor nedgang i omsætningen under Coronakrisen. Det er primært dem, omstillingspuljen er tiltænkt, siger Henrik Rasmussen i pressemeddelsen.

Han bakkes op af Sune K. Jensen, chef for DI Turisme og oplevelsesøkonomi.

- For mange er kassen nu tom. De har ganske enkelt ikke penge til at udvikle produkter eller ydelser til den kommende sæson. Men når vi kommer på den anden side af den nuværende nedlukning i dele af landet, så vil danske såvel som udenlandske gæster efterspørger oplevelser. Her skal vi naturligvis sikre, at turist- og oplevelseserhvervet er klar med nogle rammer og produkter, som også under corona giver mulighed for gode og trygge oplevelser, siger Sune K. Jensen.

Find mere information om puljen 

Omstillingspuljen giver tilskud til virksomheder, som har behov for at tilpasse og omstille forretningen i lyset af Covid-19-krisen.
Der er særligt fokus på at hjælpe virksomheder indenfor turisme og oplevelsesøkonomi, som eksempelvis konferencecentre, restauranter og hoteller.
Tilskud fra puljen skal bl.a. kunne anvendes til omstilling via kompetence- eller uddannelsesløft, digital og grøn omstilling eller omstilling til at afsætte produkter og services på nye markeder.

Video: Erhvervshus Hovedstaden

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Sune K. Jensen

Sune K. Jensen

Chef for DI Turisme og oplevelsesøkonomi

  • Direkte +45 3377 3923
  • Mobil +45 2949 4624
  • E-mail skj@di.dk

Relateret indhold