27.02.20 DIB Nyheder

Stigning i virksomhedernes forventninger men konsekvenser fra coronavirus lurer lige om hjørnet

Nye tal: Virksomhedernes forventninger til den økonomiske udvikling er steget. Det viser erhvervenes konjunkturbarometre fra Danmarks Statistik.

Den samlede erhvervstillidsindikator, der dækker brancherne industri, serviceerhverv, detailhandel samt bygge og anlæg, stiger til et indekstal på 102,6 i februar, efter den i januar lå på 99,0.

- Virksomhedernes forventninger har i begyndelsen af året fået tiltrængt ilt. Man skal dog være opmærksom på, at virksomhederne er blevet adspurgt før uroen om coronavirussens konsekvenser for europæisk økonomi. Så når vi har glædet os over dagens tal, så skal vi have for øje, at tendensen over det seneste år med faldende optimismen i virksomhederne meget vel kan risikere at fortsætte, og at vi må forberede os på lavere vækst i dansk økonomi, siger underdirektør Morten Granzau, Dansk Industri (DI).

Når der ses over hele det seneste år, er det ringere vækstudsigter for flere fremstillingsvirksomheder og virksomheder i detailbranchen, der har fået erhvervstilliden til at falme.

- Fremstillingsvirksomhederne, som producerer maskiner og dele til andre virksomheders produktion, er hårdt mærket på ordrebogen af den lave vækst på vores nærmeste eksportmarkeder. Det får også de fremstillingsvirksomheder til at vente lavere produktion og færre medarbejdere, siger Morten Granzau.

Det er ikke alle fremstillingsvirksomheder, som ser mørkt på fremtiden. Fremstillingsvirksomheder, der producerer medicin og fødevarer, har øget deres forventninger til de kommende måneder. Medicinalindustrien vil dermed fortsat stå klar til at holde hånden under den danske fremstillingssektor.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold