10.02.20 DIB Nyheder

USA overhaler Tyskland som Danmarks største eksportmarked

Nye tal: Danske virksomheder eksporterede i 2019 varer og tjenester for 157,6 mia. kr. til USA. Dette gør USA til Danmarks største eksportmarked, viser tal fra Danmarks Statistik.

- USA er for første gang nogensinde Danmarks største eksportmarked. Eksporten til Tyskland er ramt af tilbagegang, og da vi samtidig har øget salget til amerikanerne betyder det, at der er byttet om på topplaceringerne, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Tyskland har været vores største eksportmarked siden 1970’erne, hvor de overtog førstepladsen fra Storbritannien. Væksten i Tyskland er lav, så fortsat fremgang på det amerikanske marked kan udbygge USA’s føring, siger Allan Sørensen.

Også længere nede på listen er der store bevægelser. Kina (inkl. Hongkong) er nu meget tæt på Norge på femtepladsen.

- Norge er utrolig tæt på at ryge ud af selskabet med vores fem største eksportmarkeder. Eksporten til Norge er meget tæt på at blive overhalet af kineserne. Kina har 1,4 milliarder indbyggere og høj vækst så det er et spørgsmål om kort tid, før Kina overhaler Norge og træder ind blandt vores fem største markeder, siger Allan Sørensen.

Japan købte sidste år danske varer og tjenester for 24,6 mia. kr. Hvilket sender dem forbi Spanien og Finland på listen over vores største eksportmarkeder.

- Sidste år trådte frihandelsaftalen mellem EU og Japan i kraft, og den kan have været en medvirkende årsag til, at Japan rykker frem på listen over vores største eksportmarkeder, siger Allan Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold