Overalt i Europa raser coronakrisen. Nu vil den europæiske interessseorganisation SME-Europe undersøge, hvordan krisen rammer de små og mellemstore  virksomheder.

Foto: DI
26.03.20 DIB Nyheder

Opfordring til SMV’er – fortæl hvordan COVID19 påvirker jer

En ny tværeuropæiske undersøgelse skal afdække de små og mellemstore virksomheders udfordringer som følge af coronakrisen. Europaparlamentsmedlem Pernille Weiss (K) vil bruge undersøgelsen til at finde løsninger for danske og europæiske virksomheder.

Hvor hårdt ramt er din virksomheden af coronakrisen? Det vil den europæiske organisation for små og mellemstore virksomheder ”SME-Europe”, der er et initiativ under EPP-gruppen i Europa-Parlamentet, gerne vide i en ny undersøgelse, som du kan deltage i her:

Deltag i SME-Europes SMV-undersøgelse. 

Målet med undersøgelsen er at få et overblik over, hvordan små og mellemstore virksomheder (SMV) på tværs af Europa oplever følgerne af coronakrisen. Det vil SME-Europe bruge til at finde løsninger for virksomhederne i EU.

Det danske bestyrelsesmedlem i SME-Europe Pernille Weiss, der også er konservativt medlem af Europa-Parlamentet, håber, at mange virksomheder vil deltage i undersøgelsen og fortælle om deres udfordringer og de problemer, som coronakrisen har afstedkommet.

- Der er brug for her et helt aktuelt billede af, hvordan de små og mellemstore virksomheder har det. Alle lande har fokus på deres egne virksomheder og problemer, men vi skal have dannet os et overblik over, hvordan det ser ud i hele EU – og det kan undersøgelsen her hjælpe med til,  siger Pernille Weiss.

Læs også: DI: Hjælp dine tyske kunder igennem corona-krisen

DI bakker op 

Hun lover at omsætte det input, som undersøgelsen gerne skal resultere i, til konkret handling til gavn for virksomhederne.

- Virksomhederne kommer ikke bare til at råbe i skoven. Der vil være nogle til at samle guldkornene op og omsætte dem til handling, siger hun.

Pernille Weiss tilføjer, at hun også vil arbejde for, at SMV’erne får ro til at håndtere krisen. Det er ikke nu, at de skal mødes med ny lovgivning, der vil tage tid fra arbejdet med at komme ordentligt igennem krisen.

I Dansk Industri bakkes der op om SME-Europes undersøgelse.

- Det er positivt, at der tages initiativ til en europæiske undersøgelse af de små og mellemstore virksomheders udfordringer. Det vil forhåbentlig kunne bidrage med nyttig viden om, hvordan vi bedst hjælper virksomhederne i denne svære tid, siger DI’s europapolitisk chef Anders Ladefoged.

Problemknuser: Meld dine coronaproblemer ind til EU

Anders Ladefoged

Anders Ladefoged

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3609
  • Mobil +32 491 569 209
  • E-mail al@di.dk

Relateret indhold