Opsamling: Alt det ekstra om COVID-19’s betydning for virksomheder
Onsdag åbner hjælepakken for kompensation til løn, Værktøjskasse til DI-medlemmer, DI webinar for alle virksomheder med offentlige kunder, Aarhus fremskynder hjælp til trængte startups, seks erhvervshuse tilbyder corona-hjælp
DI Business udsender i den kommende tid jævnlige nyhedsbreve med ny information til virksomheder i relation til coronavirus.
Har du spørgsmål, der ikke kan besvares gennem informationen herunder, kan du skrive til postpunktet hjpak@di.dk
Onsdag åbner ansøgninger for midlertidig lønkompensation
Regeringen og arbejdsmarkedets parter indgik den 14. marts en aftale om lønkompensation. Ordningen gælder fra 9. marts til 9. juni 2020. Ansøgningerne skal indsendes digitalt, når ordningen åbner – formentlig onsdag d. 25. marts. Erhvervsstyrelsen oplyser, at alle der opfylder ordningens kriterier vil blive kompenseret – men skriver samtidig, at ansøgningerne ikke bliver behandlet efter først-til-mølle princippet.
WEBINAR: Offentlige kontrakter under COVID-19
Fredag den 27 marts kl. 13 inviterer DI til et 40 minutters webinar målrettet virksomheder med kontrakter med det offentlige. Udover at belyse de gældende regler giver DI også forslag til, hvordan virksomheder kan tage dialogen med offentlige ordregivere om ændrede vilkår og behov. Webinaret har tre hovedtemaer:
• Ændringer af igangværende kontrakter
• Force majeure i igangværende kontrakter
• Indgåelse af nye kontrakter
15.000 kr. til udsatte iværksættere
Startup-inkubatoren The Kitchen i Aarhus har med penge fra Grundfos og Aarhus Universitet fremskyndet programmet ”Early Cash” til iværksættere, der er bremset af corona-krisen. De kan få donationer på 15.000 kr. samt eksperthjælp og en mentorordning. Første ansøgningsfrist er allerede på mandag 30. marts. Iværksætterne skal være tilknyttet Aarhus Universitet.
Erhvervshuse i fælles indsats
De seks tværkommunale erhvervshuse er knudepunktet for personlige henvendelser om hjælpepakkerne. De giver gratis vejledning og sparring om de udfordringer, som coronavirus/covid-19 har sat netop din virksomhed i. Erhvervshusene har overblik og adgang til et stort netværk af kompetent rådgivning og frivillige eksperter.
Mere om de seks erhvervshuses initiativ
Konsulenter klar i Early Warning
Rådgivere er også klar via det såkaldte Early Warning, som er et landsdækkende initiativ, der siden 2007 har hjulpet mindre, danske kriseramte virksomheder. Hjælpen består af vejledning, sparring og rådgivning af virksomhedens ejer og evt. ejerens familie og gives bl.a. af et korps af erfarne, frivillige erhvervsfolk og insolvensadvokater. Det er gratis for virksomhederne at benytte Early Warning, som finansieres af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.