Sammen med sine 70 timelønnede medarbejdere producerer Troldtekts adm. direktør Peer Leth hver dag akustikplader nok til 18.000 m2 på fabrikken i Troldhede udenfor Herning.

Foto: Christer Holte
02.04.20 DIB Nyheder

Alle vil have Troldtekts akustikløsninger, nu

Danskerne vil have styr på akustikken derhjemme, nu - og Troldtekt knokler for at levere akustikplader til dem og det offentlige. Adm. direktør Peer Leth forudser endnu mere travlhed på fabrikken udenfor Herning efter at bygge- og anlægsloftet er ophævet.

Kombinationen af tre uger med arbejde hjemmefra plus aflyst ferie til udlandet har sat gevaldig gang i efterspørgslen på akustikplader.

- Vi kan tydeligt mærke på vores forhandlere, at mange kunder har fremskyndet deres byggeprojekter. Måske fordi de ikke skal ud at rejse på grund af corona, men uanset hvad, har vi en stor søgning. Og det er meget positivt i denne svære tid, siger Troldtekts adm. direktør Peer Leth.

Han dirigerer verdens største producent af akustiske træbetonplader - plader, der så at sige ”suger” lyd til sig, så akustikken i et rum bliver markant bedre.

Fabrikken i Troldhede tæt på Herning er i gang 350 dage om året. Også under den nuværende corona krise.

- Vi er i fuld produktion, og den øgede efterspørgsel gør, at vi har helt fyldte ordrebøger frem til i hvert fald midten af maj. Det er atypisk for os, siger Peer Leth.

Læs også: Mød dem, der holder Danmark i gang

Dobbelt så længe på ind og ud

Troldtekts 70 timelønnede medarbejdere producerer i treholdsskift på to produktionslinjer på fabrikken i Troldhede. Her er en stor del af processerne forbundet med at lave akustikplader automatiserede og køres med robotter. 

Den adm. direktør har sammen med ledergruppen brugt en del krudt på at sørge for sikker afstand mellem medarbejderne i fabrikshallerne - men mest på at få logistikken til og fra virksomheden til at gå op.

- Vi har mange lastbiler, der kommer hver dag. Enten for at aflevere råvarer eller hente færdigvarer. Vi besluttede fra starten at sikre, at vores medarbejdere undgår l fysisk kontakt med chaufførerne, og det har givet nogle udfordringer i for vores forretningsgange, som bliver noget mere tidskrævende, og vi bruger markant mere tid på at læsse bilerne, fortæller Peer Leth.

Læs også: Håndvægte, håndsprit og byggemarkeder holder Danske Fragtmænd kørende

Måske ekstra boom i det offentlige

Troldtekts adm. direktør er samtidig ved at indstille sig på om muligt endnu mere travlhed.

Med ophævelsen af bygge- og anlægsloftet forventer Peer Leth, at diverse renoveringsprojekter i for eksempel skoler bliver aktiveret.

- Vores billede frem mod sommer viser et meget højt aktivitetsniveau. Ophævelsen vil i den grad holde hånden under byggesektoren, og vi er meget taknemmelige for, at der har været politisk enighed, siger han.

Kigger Peer Leth endnu dybere i krystalkuglen, blinker den mulige frigivelse af midlerne i Landsbyggefonden.

Han forklarer, at byggesektoren er en vigtig motor for samfundet med mange medarbejdere. Bliver fondens midler og projekter udløst, bliver det nemmere for alle i sektoren at gå direkte i gang igen, når den værste krise er overstået.

Særligt med tanke på den alvorlige situation på mange eksportmarkeder for mange danske virksomheder og den pressede globale økonomi som konsekvens af Corona krisen.

- Det er rettidigt omhu og høj grad af ansvarlighed at arbejdsmarkedets parter sammen med den danske regering finder løsninger og hjælpepakker, der kan støtte virksomhederne og dermed holde et rimeligt aktivitetsniveau i dansk økonomi. Det betyder lys for enden af tunnelen for mange danske virksomheder og deres medarbejdere i en svær tid, siger den adm. direktør.

Læs også: Ledelse i Coronatid: Hold fokus på leverancen - også fra distancen

Fokus på medarbejderne

Undervejs i ugerne med corona virus har det været afgørende vigtigt for Troldtekt at tage hånd om medarbejderne. 

Både de 70 timelønnede i produktionen og de 50 funktionærer, der for 2/3’s vedkommende arbejder hjemme, mens den sidste 1/3 er del af en turnusordning på salgskontorerne i Aarhus, Hamborg og Malmø.

- Vi holder beredskabsmøder flere gange ugentlig, hvor vi følger op på driftsstatus, råvarestatus, logistik og produktion, så alle kan følge det hele helt tæt. Det giver arbejdsro, siger Peer Leth.

Han fortæller, at det er ejerfamilien bag virksomheden meget magtpåliggende også at signalere til medarbejderne, at de hos Troldtekt har en høj grad af jobsikkerhed – også i mulige nedgangstider.

- Vi vil gå en ekstra mil for at fastholde så mange medarbejdere som muligt på trods af eventuelle nedgangstider. Det handler om at stå sammen i hele værdikæden netop i disse krisetider, siger han.

Peer Leth forklarer, at virksomhedens timelønnede medarbejdere har høj anciennitet og er meget selvkørende og specialiserede.

- Opbakning fra ejerkreds og bestyrelse er at Troldtekt A/S vil gå langt for at fastholde vore dygtige medarbejdere gennem 2020 på trods af en eventuel krise. Også hvis det koster lidt på resultatet. Dels er det det samfundssind, vi viser, og dels vil vi være klar, når vi når til 2021, og alting forhåbentlig er mere normaliseret igen, siger Troldtekts adm. direktør.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Relateret indhold