Videografik: Peter Fallesen
02.04.20 DIB Nyheder

Mød dem, der holder Danmark i gang

Corona-krisen har sat en del af Danmark i stå - men kun en del. DI lancerer nu en kampagne på de sociale medier, hvor du kan møde nogle af de virksomheder og deres medarbejdere, der holder hjulene i gang.

’Sammen holder vi Danmark i gang’ er en DI-kampagne, der hylder nogle af de mange i den private sektor, som står op hver morgen og gør en indsats.

DI hylder dem via en lang række videohilser, virksomhederne har sendt ind, med beretninger om den lidt anderledes hverdag de har midt i en coronatid.

- Ikke kun sundhedspersonale og politifolk er helte for tiden. Det er også de mange private virksomheder og deres medarbejdere, der sørger for at dansk økonomi hænger sammen, sørger for, at der bliver bygget og repareret og sørger for, at der er varer på hylderne til os alle. De er måske ikke helt så synlige som dem, der står i frontlinjen på hospitalerne, men det er dem, der er med til at sikre, at Danmark også har råd til den bedste hospitalsbehandling i fremtiden. Den indsats vil DI gerne hylde, siger DI’s kommunikationsdirektør Marion Hannerup.

Læs også: Virksomhederne holder Danmark kørende 

Med til at sikre global fødevareforsyning

Kampagnen ’Sammen holder vi Danmark i gang’ går i luften i dag 2. april.

Via blandt andet video’er og foto deler virksomhederne deres erfaringer og oplevelser fra produktionsdanmark – fra fabrikker, byggepladser, havne og hjemmearbejdspladser – med os alle.

En af dem er Chr. Hansen.

Trods coronavirus producerer enzym- og ingrediensvirksomheden fortsat 24/7 på sine tre sites i Danmark.

 - Vi har et stort ansvar for at sikre en global fødevareforsyning, siger Chr. Hansens EVP Global Operations, Torsten Steenholt, der hver dag sender sine varer ud i verden, så én milliard forbrugere fortsat kan få blandt andet ost og jogurt.

Læs også: Chr. Hansens produktionsfaciliteter kører på fuld damp 

Produktion er afgørende for velfærdssamfundet

Medarbejderne spiller en stor rolle for, at virksomhederne kan holde Danmark i gang. Én af dem er Kenneth Boje, der operatør hos Faxe Kalk. 

- Jeg er med til, at Faxe Kalk kan leverer brændt kalk til kraftvarmeværker og forbrændingsanlæg, for det skal jo holdes i gang, siger han.

- At danske virksomheder holder sig i gang og er klar til genstart, når krisen klinger af, er helt afgørende for at bevare det velfærdssamfund, vi alle kender og forlader os på, siger DI’s kommunikationsdirektør Marion Hannerup.

Læs også: Håndvægte, håndsprit og byggemarkeder holder Danske Fragtmænd kørende

Tak – lad os like og dele

Hun fortæller, at DI i disse dage får tusindevis af henvendelser fra medlemmer, der søger hjælp til, hvordan de kan drive deres forretning videre med de nye restriktioner.

- Udover al vores rådgivning på det særlige corona-site håber jeg, at vi med kampagnen ’Sammen holder vi Danmark i gang’ kan være med til at inspirere og synliggøre, hvordan virksomheder løser deres udfordringer i denne krisetid, siger Marion Hannerup.

Hun sender samtidig en kæmpestor tak til alle de mange virksomhederne, der har brugt lidt tid på at sende en videohilsen om, hvordan de er med til at holde Danmark i gang.

- Tak for jeres mange bidrag – fortsæt endelig med at sende til os. At holde Danmark i gang kræver sammenhold og samarbejde. Så giv meget gerne et like eller del de mange gode historier via DI’s sociale medier, siger DI’s kommunikationsdirektør Marion Hannerup.

Læs også: Ledelse i Coronatid: Hold fokus på leverancen - også fra distancen

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Marion Hannerup

Marion Hannerup

Kommunikationsdirektør

  • Direkte +45 3377 3835
  • Mobil +45 2320 1029
  • E-mail mhan@di.dk

Relateret indhold