Torsten Steenholt glæder sig til igen at være fysisk tilstede på kontoret i Avedøre. Lige nu leder Chr. Hansens ESV of Global Operations ingrediens- og enzymvirksomhedens hjemmefra - mens cirka 450 produktionsmedarbejdere er i sving på de tre sites i Danmark.

Foto: Sif Meincke
27.03.20 DIB Nyheder

Fuld damp på ingrediensproduktion til 1 mia. forbrugere

Ingrediens- og enzymgiganten sender fortsat produkter afsted fra Gråsten, Roskilde og Avedøre til fødevarevirksomheder i hele verden. Mere end én milliard forbrugere er dybt afhængige af os, siger Chr. Hansens EVP for Global Operations Torsten Steenholt.

Det kører, på fuldt tryk, på Chr. Hansens produktionsfaciliteter i Gråsten, Roskilde og Avedøre. Her er ingen af de i alt cirka 450 produktionsmedarbejdere sendt hjem.

- Vi har 100 procents produktionskapacitet på alle vores sites i Danmark, og vi arbejder fortsat i treholdsskift hver dag ugen rundt i Avedøre, siger Chr. Hansens EVP for Global Operations Torsten Steenholt.

Én milliard mennesker spiser hver dag fødevarer, hvor Chr. Hansen-produkter indgår. Det kan være yoghurt eller ost, og det betyder, at den danske ingrediens- og enzymvirksomhed inden for visse fødevarer har en  markedsandel der nærmer sig de  50 procent på verdensplan.

Det forpligter, forklarer Torsten Steenholt.

- Vi er jo ikke medicinalindustrien. Men vi laver strategiske ingredienser særligt til fødevarer i mejerisektoren, der får mælk fra køer hver eneste dag. Altså handler det ikke kun om os, og hvor meget vi kan sælge. Men om at vores kunder og deres mere end én milliard forbrugere er dybt afhængige af os, siger Chr. Hansens EVP for Global Operations.

Læs også: Arbejdsgivere: Hold byggeriet i gang under coronakrisen

Vi var klar 

I Gråsten laver de cirka 45 produktionsmedarbejdere hver dag enzymer, der får mælk til at blive til ost. I Roskilde er 100 i gang med at lave probiotiske kulturer der kan spises som kosttilskud. Og på det største site i Avedøre arbejder 300 medarbejdere 24/7 med at producere mælkesyrebakterier til mejerisektoren.

Selvfølgelig efter alle myndighedernes regler. Men det er heller ikke så svært.

- Som en fødevare- og biotechvirksomhed er vi vant til streng hygiejne. Vi havde mange regler i forvejen og for eksempel allerede håndsprit alle steder. Nu holder vi så også mere afstand, men du kan sige, vi var klar, siger Torsten Steenholt.

Læs også: Computerspil fra Rambøll skal bremse coronasmitte på byggepladser

Det store logistik-cirkus

Bevars, der er også udfordringer forbundet med at have fuld produktion i en coronatid, medgiver Chr. Hansens EVP for Global Operations. Logistik er for eksempel et cirkus for sig.

- Vi har udfordringer med at få varer ind og ud. Med kunder i hele verden - fra Californien over Peru til Afrika og Kina er mine logistikfolk på overarbejde med at finde alternative ruter til vores varer, men det lykkes, siger Torsten Steenholt.

Varer fra Avedøre skal måske via Australien for at komme til Kina – eller via modtagerens naboland. Og det bliver på den måde både mere besværligt, lidt dyrere og lidt forsinket. Men Chr. Hansen er stolt af fortsat at levere til alle kunder i hele verden. Og stolt af medarbejderne.

Læs også: FAKTA: Få overblik over coronarestriktionerne i Europa

De vil rigtig gerne hjælpe

- Vores medarbejdere tackler coronakrisen enormt godt. De er fleksible og vil rigtig gerne hjælpe mig, virksomheden og kunderne. Jeg har kun positivt at sige – jeg er virkelig stolte af dem, siger Chr. Hansens EVP for Global Operations.

Han siger samtidig, at han er med på, at nogle medarbejdere er bekymrede for, hvor længe mon den her situation varer. Og hvad vil det eventuelt betyde for hans eller hendes job.

Lige nu arbejder alle ikke-produktionsfolk – inklusiv Torsten Steenholt selv – på distancen. Personligt gør han en del ud af, at huske at tjekke op på sine ledere og briefe dem om, hvad der foregår. Han beder dem desuden huske, at tjekke ind med deres medarbejdere - også hvordan det går med andet og mere end lige opgaverne.

- For nogle er det hårdt at jonglere hjemme- og arbejdsliv fra privaten, for andre er det fremtidsbekymringer eller at være uden kollegaer. Alle vi der leder prøver alle at være så nærværende på distancen, som vi kan, siger han.

Økonomien og fremtiden

Det er for tidligt at sætte konkrete tal på, hvordan denne coronakrise påvirker en virksomhed som Chr. Hansen.

Torsten Steenholt fortæller, at ingrediens- og enzymvirksomheden selvfølgelig mærker konsekvenserne. Men også, at han grundlæggende er optimistisk.

- Chr. Hansen er en robust virksomhed i en robust branche. Vi håndterer den her for alle i samfundet svære periode sammen med vores kunder - blandt andet ved at være agile og parate til at sadle om næsten fra time til time, siger Chr. Hansens EVP for Global Operations. 

Fakta

Chr. Hansen Holding A/S
Global ingrediens- og enzymvirksomhed
Hovedsæde i Hørsholm
Danske produktionsafdelinger i Gråsten, Roskilde og Avedøre
1800 medarbejdere i Danmark
Afdelinger i 32 lande
3610 medarbejdere i alt
Omsætning 2019:  Ca. 8,7 mia. kr.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leif Nielsen

Leif Nielsen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3015
  • Mobil +45 2724 5638
  • E-mail leni@di.dk

Relateret indhold