Tusindvis af danske virksomheder er truet på deres eksistens som følge af coronakrisen. Nu vil Industriens Fond og DI hjælpe virksomhederne med at finde et nyt eksistensgrundlag.

02.04.20 DIB Nyheder

Industriens Fond og DI vil ruste virksomheder til tiden efter corona

150 millioner kroner fra Industriens Fond skal hjælpe danske virksomheder med at komme gennem coronakrisen. DI bakker op om initiativet.

Tusindvis af danske virksomheder er truet på deres eksistens. Kunder er der nærmest ingen af. Omsætningen er væk. Forretningsgrundlaget er smuldret.  

Nu vil Industriens Fond komme nogle af de trængte virksomheder til undsætningen gennem en ny indsats, der både sigter på at hjælpe virksomheder til at finde omsætning nu og her og komme på idéer, der har succespotentiale efter krisen er lagt bag os.

I alt er afsat 150 millioner kroner til initiativerne, der særligt er målrettet små og mellemstore virksomheder (SMV’er) inden for fremstillingsindustrien.  

- Vi vil gerne bidrage til, at virksomhederne kommer godt ud på den anden side. Målet er, at flere virksomheder kan udvikle sig, styrke konkurrenceevnen og være i stand til hurtigt at øge omsætningen efter krisen, siger Thomas Hofman-Bang, der er adm. direktør i Industriens Fond.

Læs mere om Industriens Fond og coronainitiativerne her. 

Dansk Industri fører initiativer ud til virksomhederne

I Dansk Industri (DI), der bidrager ved at løfte indsatsen ud til virksomhederne, er adm. direktør Lars Sandahl Sørensen helt enig i, at det er vigtigt at tænke på tiden efter corona. 

- I første omgang handler det selvfølgelig om, at virksomhederne skal overleve, men det er også vigtigt, at hver enkelt virksomhed tænker over, hvordan fremtidens forretningsgrundlag ser ud. Er markedet det samme efter krisen, skal forretningen lægges om, er der brug for nye kompetencer, siger DI’s adm. dir. Lars Sandahl Sørensen og tilføjer:

- DI vil sammen med Industriens Fond have fokus på, hvordan vi bidrager til at styrke virksomhedernes konkurrencekraft. Både med de helt akutte problemer - og med at ruste dem til tiden efter coronakrisen. Og derfor vil vi også gerne bidrage til, at hjælpepakken fra Industriens Fond kommer hurtigt ud til virksomhederne.

Læs også: Få 100.000 kr. til digital rådgivning fra SMV:Digital

Hvor skal fremtidens omsætning komme fra?

Indsatsen fra Industriens Fond og DI kommer til at løbe i to spor.

Indledningsvist søsættes omgående et rådgivningsteam bemandet med erfarne konsulenter fra rådgiverbranchen. Konsulenterne vil give strategisk hjælp til virksomheder, der skal finde nye veje til omsætning.

Det kan eksempelvis handle om ændringer i produktionen og udviklingen af forretningsmodellen. Rådgivningen er finansieret af Industriens Fond. Virksomhederne, der bruger indsatsen skal altså ikke have penge op af lommen.

Parallelt åbner Industriens Fond for finansiering af idéer og koncepter, der skal styrke virksomhederne til tiden efter coronakrisen. 

- Når pandemien aftager, står dansk erhvervsliv i en ny virkelighed fyldt med både udfordringer og muligheder. Det skal virksomhederne være parate til at udnytte. Derfor efterspørger vi nu projektforslag, gode idéer og nye aktiviteter som kan styrke virksomhederne på den anden side af pandemien,” siger Thomas Hofman-Bang.

Han opfordrer rådgiverbranchen, universiteter og tænketanke og andre til at spille ind med de gode idéer.

- Variationen af projekter kan være ret stor. Det kan handle om genetablering på eksportmarkeder, nye efterspørgselsmønstre, digital forretningsudvikling, samt bæredygtig omstilling som en vej frem. Derudover vil der være behov for ny viden om hvordan erhvervslivet opnår større robusthed og omstillingsparathed i forhold til fremtidens globale kriser,” siger Thomas Hofmand-Bang.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Pernille Erichsen

Pernille Erichsen

Chef for DI ledelse og virksomhedsudvikling

  • Direkte +45 3377 3092
  • Mobil +45 2724 2905
  • E-mail peer@di.dk

Relateret