Rat og paneler i lastbiler skal rengøres med jævne mellemrum, siger Susanne Linhart, der er chefkonsulent i ATL og rådgiver om arbejdsmiljø.

03.06.20 DIB Nyheder

Arbejdstilsynet på coronatilsyn: Vognmand fik kontrolleret syv lastbiler

Arbejdstilsynets kontrollanter er tilbage på vejene. De har særlig fokus på, om retningslinjerne for at mindske spredningen af covid-19 bliver overholdt.

Arbejdstilsynet har i den seneste tid intensiveret de uanmeldte besøg i lastbiler. Flere vognmænd har henvendt sig til ATL – Transportens Arbejdsgivere, fordi biler og chauffører er blevet kontrolleret. En enkelt virksomhed har fået kontrolleret syv lastbiler.

Kontrollanterne undersøger, om der er håndsprit i førerhuset, og om chaufføren er instrueret i god håndhygiejne. Hvis ikke der er håndsprit i førerhuset, udløser det et strakspåbud.

- Chaufføren skal spritte hænderne af, hver gang han træder ind i bilen. Og han skal sørge for, at rat og paneler bliver rengjort med jævne mellemrum, siger Susanne Linhart, der er chefkonsulent i ATL og rådgiver om arbejdsmiljø.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Claus Kaae-Nielsen
Skrevet af:

Claus Kaae-Nielsen

Susanne Linhart

Susanne Linhart

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4847
  • Mobil +45 2228 8475
  • E-mail sli@di.dk

Relateret indhold