16.06.20 DIB Nyheder

Danskernes energiforbrug falder for første gang i fem år

Nye tal: Danskernes energiforbrug faldt i 2019 for første gang siden 2014. Det skyldes blandt andet at vi bruger mere vindenergi, viser tal fra Danmarks Statistik. Det går den rigtige vej, mener branchedirektør for DI Energi Troels Ranis, men vores energiforbrug skal længere ned, hvis vi skal nå vores ambitiøse klimamål i 2030.

- At energiforbruget falder samtidig med, at forbruget af vedvarende energi når det højeste niveau nogensinde, viser at vi er på rette vej, men at der ikke er tid til at hvile på laurbærrene, for hvis vi skal nå i mål med vores ambitiøse 70 pct. mål i 2030, er der brug for at accelerere den grønne indsats allerede nu, siger Troels Ranis, branchedirektør i DI Energi.

I 2019 faldt husholdningernes energiforbrug med 3 pct., mens virksomhedernes energiforbrug faldt med 0,8 pct. En af forklaringerne på faldet i energiforbruget er, at vi henter mere energi fra vindkraft og mindre fra kul. Når man producerer el med vindkraft i stedet for kul, undgår man en del af det energitab, der er i kraftværkerne.  

- Danmark er på mange fronter et grønt forgangsland. De nye tal viser, at økonomisk vækst og grøn omstilling kan gå hånd i hånd, siger Troels Ranis.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Troels Ranis

Troels Ranis

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3683
  • Mobil +45 2328 5056
  • E-mail trra@di.dk

Relateret indhold