SolarSack kan sikre rent vand i områder af verden, hvor de mangler det.

11.06.20 DIB Nyheder

Kan en plasticpose redde verden?

Podcast: Plasticposen ’SolarSack’ er ikke helt almindelig og har stort potentiale i kampen for at nå FN’s Verdensmål.

Over 2 milliarder mennesker mangler i dag adgang til rent vand. Dette afspejles af FN’s verdensmål nr. 6, som handler om at skaffe rent drikkevand til hele jordens befolkning inden 2030. Men hvordan løser man denne udfordring?

En ny podcastserie ’8 opfindelser der kan redde verden’ går tæt på otte danske virksomheder, som på hver deres måde arbejder på at ændre livet for millioner af mennesker og skabe en mere bæredygtig verden. 

I den første hører vi fra Alexander Løcke, som er stifter af SolarSack. Han har nemlig, på en studietur til Uganda, opfundet en løsning, der kan sikre rent vand i områder af verden, hvor de mangler det.

Med på sidelinjen er også Maj Forum, programkoordinator hos nødhjælpsorganisationen Caritas Danmark, som forklarer, hvorfor de har taget den specielle plasticpose til sig og fortsat finder nye steder, hvor den kan anvendes.

Podcasten ”8 opfindelser der kan redde verden” er en del af Dansk Industris projekt ”Fra Filantropi til Forretning”, som er støttet af Industriens Fond. Du kan læse mere om projektet her.

Læs også: Sæt turbo på bæredygtighed med ny Verdensmål-portal fra DI

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Louisa Høyer Hansen
Skrevet af:

Louisa Høyer Hansen

Henrik Schramm Rasmussen

Henrik Schramm Rasmussen

Chefkonsulent

Relateret indhold