23.06.20 DIB Nyheder

DI: Vi er ovre det værste - men ikke fri af coronakrisen

Nye tal: De europæiske indkøbschefers vurdering af den økonomiske situation i eurozonen steg i juni til indeks 47,5 mod 31,9 i maj. Et indeks under 50 signalerer tilbagegang. Selv om erhvervstilliden har fået et nøk op, er vi endnu ikke fri af krisen, mener DI.

- Indkøbschefernes humør faldt i starten af coronakrisen til det laveste niveau nogensinde, men er heldigvis godt på vej op igen. Det er utrolig positivt, da der er en tæt sammenhæng mellem deres vurderinger og væksten i økonomien, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Vi er forhåbentligt over det værste, men vi er absolut ikke fri af krisen endnu. Indekset ligger stadig under 50, hvilket signalerer fortsat tilbagegang, og krisen har været så dyb, at det vil tage lang tid at indhente det tabte, siger Allan Sørensen.

- Erhvervstilliden var ufattelig lav i april og maj, og viser, at vi i andet kvartal vil se den største tilbagegang i EU’s historie. Faldende efterspørgsel og lukkede grænser rammer især danske eksportvirksomheder hårdt. Vores eksport til EU var i april 26 procent lavere end året før, siger Allan Sørensen.

Indkøbschefernes vurdering er stigende i EU’s to største økonomier. I Frankrig steg indekset til 51,3 og signalerer fremgang for første gang i 4 måneder. Det tyske indeks er på 45,8, og viser dermed fortsat tegn på tilbagegang.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold