22.09.20 DIB Nyheder

Forbrugertilliden snubler i dansen med coronavirusset

Nye tal: Danskerne ser pessimistisk på den økonomiske udviklingen, viser tal fra Danmarks Statistik. Forbrugertillidsindikatoren faldt i september, hvilket kan skyldes det stigende smittetryk, vurderer Morten Granzau, underdirektør i Dansk Industri.

Forbrugertillidsindikatoren faldt fra et nettotal på -5,5 i august til -7,4 i september.

- Den stigende risiko, for at Danmark ikke kan undgå nye og strammere restriktioner på erhvervslivet og hverdagen, har sandsynligvis fået forbrugerne til at sænke deres vurdering af den økonomiske situation, siger Morten Granzau.

- Den genopblussede smitte kommer på et særdeles dårligt tidspunkt for dansk økonomi. Danskerne vil i de kommende uger få mulighed for at få udbetalt tre uger af deres indefrosne feriepenge. Det er penge som kunne sætte gang i mange virksomheders omsætning. Men med den øgede smitte er der fare for, at flere feriepenge vil stå stille på danskernes bankkonto, siger Morten Granzau.  

- Hvis flere restriktioner og øget påpasselighed får danskerne til at skrue ned for forbruget igen, kan genopretningen i dansk økonomi tabe fart. Og selv om det giver god mening at udbetale feriepengene for at få gang i Danmark igen, vil de kun være en ringe hjælp, hvis smittetrykket er for højt, siger Morten Granzau.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold